Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca je Vuk Kostić, imamo prilike da ga gledamo u gomilu filmova i serija, ali malo ko zna da je sin srpskog glumca Mihajla Kostića Pljake koji je nasledio njegov talenat.i njegovog dede Nestora Kostića Nega je bio glumac pre Drugog svetskog rata i osnivač prvog pozorišta u Prokupriju, tako da je gluma porodična tradicija. Vukov otac Pljaka ostvario je prvu ulogu u filmu “Subota uveče” iz 1957. godine, a mnogi ga pamte kao Pavla u “Povratku nenapisanog”.

Igrao je i ulogu šefa obezbeđenja u seriji Sivi dom, a poslednja životna uloga bila mu je u seriji Deneral Milan Nedić. Zanimljivo, malo ko se seća njegove uloge u seriji Srećni ljudi, gde je igrao veterinara i odlaze mališani. Neca i njegov otac Vukašin Golubović izgubili su psa Simu. Pljaka, koji je preminuo od maligne bolesti 2001. godine, osim Vuka, imao je suprugu Gordanu i još jednog sina Nestora.

 

 

Vuk je bio jako nestašno dijete i da bi ga malo smirio otac ga je upisao u školu glume kod Mike Antića i njega je sve to zainteresovalo. Vuk je kao dijete puno vremena porvodio sa očevim prijateljima glumcima a posebno sa Draganom Nikolićem koji je bio i ostao legenda jugoslovenskog glumišta. Inače u Srbiji je prepoznat doprinos Vukovog oca razvoju kulture i umjetnosti i čak dvije ulice nose njegovo ime.

Oglasi - Advertisement