Jedan od naših najpoznatijih glumaca je naravno Vuk Kostić, koji je iza kulisa napravio zavidnu karijeru, ali moramo reći da malo ko zna da on zapravo potiče iz glumačke porodice i da je to definitivno nasledio od talenskog talenta. Otac mu se zvao Mihajlo Kostić Pljaka i on je naravno bio glumac, dok je njegov deda Nestor Kostić Nega bio jedan od osnivača i glumaca prvog prokupačkog pozorišta, pre Drugog svetskog rata.

 

Pljakina karijera datira od 1957. godine kada je glumio u filmu “Subota uveče”, a najznačajnija mu je uloga Milutina u seriji Đenera Milana Nedića. Mnogi ga pamte i kao Pavla, koji je glumio u Povratku nenapisanog, a zatim šef obezbjeđenja u Sivoj kući i njegove brojne uloge. Kada je izgubio najveću i najvažniju bitku svog života, kada nas je 2001. godine ostavio zbog strašne bolesti, plakala je cijela bivša Jugoslavija.

 

 

Pored njegovog sina Vuka, iza njega ostala je i njegova supruga Gordana ali i sin Nestor. Vuk je jednom prilikom rekao sljedeće: “Brat i ja smo pored Pljake zavoleli sport i lov. Niko nije mogao da me smiri, pa me je otac odveo kod Mike Aleksića u školu glume kako bi se negde svrteo na jednom mestu i čuo nešto pametno. Zainteresovalo me sve to, gluma, knjige… Dosta vremena sam provodio među očevim prijateljima glumcima, naročito sa Draganom Nikolićem, ali svi su mislili da ću postati neki sportista”, rekao je on. 

Oglasi - Advertisement