Prije par sedmica, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je svojim stanovnicima koji su stariji od 18 godina, zapravo punoljetni, u Srbiji obećao da će im isplatiti svima po 100 eura. U Srbiji ima preko 7 miliona stanovnika. Mnogi su mislili da se predsjednik, na jako ružan i neslan, način šali, ali izgleda da ipak nije tako.

Aleksandar Vučić je objasnio i kako se taj novac može podići za sve građane. Cijeli svijet je zadesila ova cijela situacija koja nije ni malo lijepa i zgodna, sa korona virusom. U Evropi, Španija i Italija su najugroženije, ali i ostale države nisu toliko bolje. U Srbiji se broj zaraženih i preminulih svaki dan povećava.

Kako da preuzmete svoj novac, pitate se? Evo kako!
Sve što trebate uradili je da se prijavite online, a možete i lično, na stranicu Uprave za Trezor. Možete i putem kontakt telefona, koji će se uskoro uvesti. Potrebno je da dostavite svoje ime i prezime, adresu stanovanja, broj telefona i jedinstveni matični broj. Prijave počinju da se primaju od sredine maja.

Penzioneri koji svoje penzije dižu putem računa, moći će da podignu i tih 100 eura na isti način. Ljudi koji nemaju nigdje račune, moraju samo da prijave i da kažu koja banka im je najbliža, a država će se pobrinuti za ostalo. Prije skoro mjesec dana Aleksandar Vučić je objavio ovu vijest, a evo sada počinje cijela procedura. Predsjednik želi da na ovaj način pomogne svojim građanima i da ne dođe do propadanja ekonomije u Srbiji. Iako je i ovo neka pomoć, mnogima koji su  ostali bez posla trebat će i neko trajnije rješenje.

Preporučeno