Svi fanovi tenisa sa zanimanjem prate dešavanja na Grend Slemu u Londonu, na famoznom Wimbldonu, gdje je došlo vrijeme za finala, a poznato je da se i srpski teniser Novak Đoković plasirao u finale i da ima šansu da ovo neslužbeno Svjetsko prvenstvo u tenisu osvoji po sedmi puta. Novak je nakon raznih turbulencija koje je imao ove godina, po dobrom starom običaju u centru pažnje svih novinara, a mnogi su pokušali nakon njegovoga meča u četvrtfinalu sa Janikom Sinerom  da oblate Novaka, bacajući sumnju na njegovu flašicu sa pićem. Napali su neki Novaka, te su objavili snimku koja je za kratko vrijeme obišla planetu:

” Volio bih da znam šta je bilo u ovoj flašici. Sigurno nije bila tečnost i on je gestikulirao ka svom treneru prije nego što je udahnuo nešto iz nje. Vrlo čudno” – napisao je jedan navijač od kojeg je sve krenulo. To je bio povod da mnogi novinari upitaju Novaka o čemu se tu radi, a Novak im je samo rekao da je u pitanju ”čarobni napitak”, te da je to sve što može da kaže, te da će svi saznati sve veoma brzo, ali da sada nije u mogućnosti da govori o tome, ali da je sigurno da mu ta stvar pomaže.

Za mnoge je zanimljivo da je Novak isto pitanje dobio i prije dvije godine na Australian openu, ali ni tada nije želio da kaže o čemu se tačno radi: ” To se magične tečnosti koje moj fizioterapeut priprema u svojoj laboratoriji. To je sve što mogu da kažem”. Naravno, svima je jasno da se tu radi o apsolutno legalnim stvarima te da ovdje nema nikakvog prostora za neke spekulacije

 

 

 

Preporučujemo