“Ti si, ćerko, tatin sin” – Ovo je bila pjesma koja se puštala na veselju porodice Stojadinović iz Kloka a povod veselja je ispračaj u vojsku i to ćerke a ne sina. Kćerka od 19 godina odlučila je da uz oružje služi ovoj zemlji a u njenom domu se slavilo.

 

I to slavlje nije bilo malo, pozvano je 230 ljudi okrenulo se 9 jagnjadi a uz sve to Katarina je i pozirala u preljepoj plavoj haljini. Uskoro umjesto haljine nositi će zelenu uniformu a kako kaže to je bila njena najveća želja.

– Ja sam oduvek govorila kako ću služiti vojni rok. Pripremila sam sve papire i prijavila se u avgustu. Malo sam kasnila, ali sam ipak prošla i jako sam srećna. Upravo sada sam na putu ka Somboru, a u vojsci će biti narednih šest meseci – priča Katarina kroz osmeh.

 

– Ja sam rekla mojima da neću da slavim punoletstvo, ali hoću ispraćaj u vojsku. Tako je i bilo. Napravili smo slavlje za 230 zvanica, koje je trajalo pet dana. Slušale su se vojničke pesme, kao nekada davno, i bilo je jako lepo slavlje. Počeli smo u četvrtak, a glavni dan je bio u subotu i tako se nastavilo. Bili su i tu juče, pošto sam danas krenula – priča Katarina kroz osmeh i ističe koliko je srećna.

Preporučujemo