Josip Broz Tito je jedna od najuticajnijih i najzanimljivijih političkih persona koja se pojavila u prethodnom vijeku. Poznat je svima kao većinom benigni diktator koji je bio na čelu Jugoslavije i donio mnogo prosperiteta i napretka bivšoj državi dok se ista nije raspala desetak godina nakon njegove smrti.

Njegov lik je bio toliki da se i danas prosipaju svakakve teorije zavjere o Titu, ali ono što mnogi znaju o njemu je to da je uvijek bio okružen prelijepim ženama. Međutim, njegovi brakovi nisu bili sretni te je on bio usamljen čovjek, a često je ulazio u konflikte sa posljednjom suprugom Jovankom. Danas vam donosimo priču koja će razotkriti jedan od žešćih sukoba ovo dvoje supružnika a to je Jovankina ljubomora jer je smatrala da je Tito vara sa dvije sestre Darijanu i Radojku Grbić koje su bile njegove privatne maserke.

Naime, Tito je volio masaže i već je imao nekoga zaduženog za to, dok je tada 22-godišnja Darijana dolazila kod Jovanke kako bi njoj pomogla oko njenog tijela. Kada je Titova maserka bila nedostupna, on je tražio da mu Darijana pomogne a u to je vremenom uvukla i sestru Radojku da joj pomogne i Tito je jako često zvao sestre Grbić da ga masiraju.

Jovanki ovo nije smetalo u početku, ali je počela da vidi rivala u dosta mlađoj Darijani i to je prilikom jednog izleta na Brionima prešlo sve granice i Jovanka i Tito su se toliko svađali da je zamalo došlo do fizičkog obračuna, a to je dovelo Tita do toga da odstrani Jovanku i da odluči da je ne vodi sa sobom u Kinu. Ostatak pročitajte ovdje.

 

Preporučeno