Jedan od najboljih fudbalera Srbije i kasnije trener Siniša Mihajlović preminuo je u 53. godini posle teške i dugotrajne bolesti, potvrdila je strašnu vest Mihajovićeva porodica. Mihajlović je preminuo u italijanskoj bolnici sa porodicom pored sebe. Prije nekoliko dana njegovo fizičko stanje se naglo pogoršalo, te je bolest više puta pobjeđivao, ali mu je leukemija “nazubljena” zauvijek prekinula život.

Rođen je u Vukovaru 20. februara 1969. godine, a profesionalnu fudbalsku karijeru započeo je u Vojvodini 1988. godine. U decembru 1990. godine Crvena zvezda ga je kupila za milion maraka, čime je postavljen apsolutni rekord u jugoslovenskom fudbalu. U periodu crveno-belog dresa više je igrao na sredini, a tek u leto 1992. godine kada je prešao u Rim počeo je da igra na poziciji “levog beka”.

 

Dvije godine kasnije došao je u Sampdoriju i postao “slobodan čovjek”. Tokom svoje karijere osvojio je 16 trofeja: 5 titula prvaka, 1 Ligu šampiona, 1 Kup evropskih kupova, 4 Kupa Italije, 1 Interkontinentalni kup, 3 UEFA Superkupa i 3 Superkupa Italije.

Oglasi - Advertisement