Vjerujemo da vam je baka nalivala toplo ulje u uši, ili cijedila list komorača, list morske krkavine na otvorenu ranu na kolenu ili ruci i na nozi kada ste imali temperaturu Sirće, mast na grudima. Danas je to apsolutno ukorijenjeno u društvu, svi smo ovisni o modernoj medicini i ona zna kako pomoći u rijetkim slučajevima.

Danas govorimo o Jovi Mijatoviću iz Rumunije, najpoznatijem travaru u bivšoj Jugoslaviji i stručnjaku za hipertenziju, veliki procenat ljudi u svijetu danas pati od visokog krvnog pritiska i alkoholizma, a kako ne bi koristili lijekove protiv stresa. Danas vam donosimo recept od travara Jove koji će sigurno djelovati. Sve što vam treba jeste 10 gama karanfilčića, kojeg ćete da prelijete sa 250 mili litara vode.

 

Ostavite d stoji 24 sata, a nakon toga popijte dve suipene kašike, te kad to uradite, dospite 2 nove kašike vode. Kada sve popijete, onda napravite novu smessu, sve dok se pritisak ne dovede u red. Inače, Jovo travar je ovaj recept objavio još 1974. godine. Vjerujete li u narodne lijekove?

Oglasi - Advertisement