Sigurno jedan od najpoznatijih sportista iz naše regije je svakako srpski teniser Novak Đoković koji je u tom sportu postavio mnoge rekorde i teško da će ih neko stići u skorije vrijeme. i mada u svijetu traje debata ko je od Đokovića, Federera i Nadala najbolji teniser ikada, ipak smatra se da je Novak mogao postići i više da nije odlučio da odbije da se vakciniše protiv korone te mu je zbog toga onemogućeno da učestvuje na mnogim turnirima i Grand Slemovima

Kada je njegov privatni život u pitanju, on je već dosta dugo u sretnom braku sa Jelenom, s akojom ima i sina Stefana, te kćerku Taru, a na njihovu godišnjicu braka Novak je osvojio zadnji Wimbldon što je jeleni bio najljepši poklon. Inače, njih dvoje su se vjenčali na Svetom Stefanu 2014. godine i Jelena je tada bila u poodmakloj trudnoći i par mjeseci kasnije rodila je Stefana. Vjenčanje je bilo uz prisustvo posebno odabranih zvanica, a Jelena je tada naprosto blistala u svojoj vjenčanici koju je za nu specijalno dizajnirao Aleksander Mek Kvin.

Tada je Jelena izjavila da je presretna jer je Novak dio njenog života, te da joj je bilo veoma teško kontrolirati emocije na vjenčanju, posebno jer je bila u drugom stanju. Danas su oni sretna porodica koja često i putuje zajedno kada im Novakove obaveze to dozvoljavaju, a i zato jer Stefan ide u školu a i Tara kreće uskoro. Novak je poznat da kada  nije na turnirima jako posvećen otac i ima jako puno strpljenja sa svojom djecom što se moglo vidjeti i nedavno kada su se pojavile fotografije sa njihovog godišnjeg odmora u Crnoj gori na kojima se vidi kako Novak vozi svoju mezimicu Taru u kanuu, dok je Stefana vozio na skuteru.