Nažalost, i danas imamo poruke crnih hroničara koje se odnose na našu javnu scenu. Inače, čitav niz poznatih ličnosti napustio nas je proteklih godina, a taman kada smo se svi ponadali da će ova nova godina biti bolja, sretnija, vedrija, sa više pozitivnih stvari za reći, to se jednostavno nije dogodilo. Nažalost, loše vijesti stižu svaki dan. Tako se posljednjih dana svijet moli za narod Turske nakon razornog zemljotresa koji je odnio hiljade života. Tužna vijest stigla je i sa naših prostora, pa je nakon što nas je napustio legendarni fudbaler i trener Ćiro Blažević izgubio bitku sa opakom bolešću i preminuo dva dana prije rođendana u 88. godini. Sada iz Srbije stiže tužna vest da je legendarna glumica Branka Veselinović, najstarija živa glumica na svetu, preminula u 105. godini.

 

 

 

 

Legendarna glumica jednom prilikom govorila je o svom poznanstvu i kumstvu sa Mirom Stupicom i Desankom Maksimović, a zanimljivo je i to da je ona tada rekla da ima jedinu želju prije smrti, a to je da upozna Novaka Đokovića.

 

Tada je ona rekla: :Sa Mirom Stupicom sam se najviše viđala i družila. Ona mi je bila kuma. Ali tu su bili i Miodrag Petrović Čkalja, Mija Aleksić… Moj Mlađa i ja smo sa svima imali dobar odnos. Ne postoji osoba s kojom sam bila posvađana. Volela sam da putujem sa Desankom Maksimović. Nešto sam i ja piskarala uz nju. Desanku sam mnogo uvažavala. Tome su me naučili moj otac, profesor i bibliotekar, i majka učiteljica. Vaspitavali su me da budem čovek koji će poštovati druge, da imam manire”, rekla je glumica.

Preporučujemo