Crnogorsko primorje jedna je od destinacija na kojoj turisti iz Srbije rado provode godišnji odmor. Poznato je i da su mnogi od nas u proteklih par godina zbog pandemije korona virusa i zbog epidemioloških mjera odustali od godišnjih odmora, tako da je mnogima ovo ljeto prilika da nadoknade propušteno te da uživaju u čarima crnogorskog primorja od Igala do Ade Bojane. Uvijek postoje i priče o visokim cijenama u Crnoj Gori, ali ovaj najnoviji primjer žene iz Srbije, Hristine rašković, pokazuje da stvari baš i nisu takve kakvim se prikazuju, te da i kod komšija može da se ljetuje po zaista pristupačnim cijenama. Hristina priznaje da je veoma pozitivno iznenađena sa situacijom koju je pronašla u mjestu Šušanj, te da tu nema mnogo turista i da većinom prednjače Srbi, Poljaci, Česi i Bosanci:

“U Šušnju na gradskoj plaži je super, nema mnogo gužve. Čista voda, milina. Par ležaljki i suncobran možete da iznajmite za osam eura. Ali ne morate da uzmete”, kaže ona za medije. Kad su u pitanju cijene hrane, ona kaže da je u marketima jeftinije nago u Srbiji, te da se kafa u restoranima može popiti za 1,5 eura, a obrok koji se sastoji od glavnog jela, salate, hljeba može da se nađe i za 5 eura. Porodična pizza je 10 eura a a hamburgera ima i po cijeni od 2,5 eura. Ističe, da je ovi ipak jedno od jeftinijih mjesta u Crnoj Gori, te da u ovome trenutku studio za četveročlanu porodicu može da se nađe za 30 eura na dan, doj je apartman 40 eura

Kako kaže, tokom ljetovanja je  obišla i Utjehu (nalazi se 14 km od Bara), gdje kaže da su cijene veće, ali i da je voda čistija: “Ležaljke su 15 eura, nema veze kad dođeš, ni da li je četiri ili pet sati popodne. Ipak, tamo je plava zastavica i voda je prečista”, kaže i dodaje da su svratili i do Lučica te se šokirali cijenama ležaljki od 20 eura.

Preporučujemo