Svi več znaju kakvo je meso u salamama i paštetama koje jedemo. U njima se nalazi u najvećoj mjeri mašinski separisanog mesa. Da bi razumili to su u pitanju leđa, trtica sa kostima, šija i svih ostalih antibiotika, koksidi ostataka, hormona i teških metala a pored svega toga u slaninu se dodaju još i emulgatori i aditivi.

 

Salama koju jedu Srbi se proizvodi od najgoreg mesnog otpada, iznutrica, njuški, kože, repova, sojinog brašna, mljevenih kostiju, raznih vještačkih boja i aditiva, a ni slanina, pečenica i šunka nisu boljeg kvaliteta jer se u njuh ubrizgavaju nastrašniji otrovi.

U Evropskoj uniji se ovo proizvodi kao isključivo hrana za životinje dok kod nas se to predstavlja kao salama koja služi za ljudsku ishranu otkrio nam je doktor veterinarske medicine Miroslav Stojšić.

“Ako neko salamu prodaje po cijeni manjoj od 200 dinara za kilogram, jasno je da u njoj nema ni trunke mesa. U salami ima najviše tzv mašinski separisanog mesa, to jeste samljevenih šija, trtica i leđa sa kostima, kao i ostatka antibiotika, hormona, koksiostataka i teških metala.

 

Ostatak pročitajte na linku OVDJE.

Preporučujemo