Već smo i navikli i skoro pa da smatramo normalnim da ljudi danas, uglavnom žene, mijenjaju svoj izgled pomoću plastičnih operacija. Ugrađuju pored toga i vještačke nokte, trepavice, obrve, i sve što mogu na sebi da promjene one to i rade na bilo koji način. Pošto su ti zahvati koje obavljaju stručnjaci prilično skupi i za većinu običnog svijeta je teško izdvojiti toliki novac, žene tragaju po internetu za nekim jeftinijim rješenjima ili trikovima koji će im pomoći da promjene svoj izgled.

Ovo je vrlo opasno, jer na internetu se može naći puno toga što uopšte nije tačno i provjereno, a kada je zdravlje u pitanju, onda svoj život možete dovesti u opasnost. To se desilo i djevojci o kojoj je ovdje riječ, a ona je negdje pročitala da će njene usne biti ljepše i punije ako u njih ubrizga ovčiju mast. U savjetu koji je pronašla na internetu je pisalo da će joj pomoću ove masti usne narasti na veličinu koju ona želi.

Ašli Mekkenzi je svoju priču podijelila sa svima u jednoj emisiji i rekla je da je u početku bila zadovoljna izgledom svojih usana, ali su one vremenom sve više rasle i postajale sve veće, da je na kraju uhvatila panika da će izgledati kao čudovište. Otišla je u bolnicu i ispričala doktorima o čemu je riječ, a oni su je odmah poslali na operaciju.

U toku zahvata su doktori morali da odstrane svu masnoću koja se nalazila u njenim usnama a sam postupak je toliko gadan, da čak neke sestre nisu mogle gledati operaciju. Nakon ovog zahvata je opet imala svoje stare usne i obećala je sebi da joj nikada više neće pasti na pamet da ide na plastične operacije.

Preporučeno