Vijest dana u cijelom svijetu dolazi opet iz crne hronike a radi se o padu pakistanskog aviona u kojem je život izgubilo više od 100 ljudi. Avion se srušio na gusto naseljeni dio Karačija tako da je to dodatno povećalo broj žrtava, jer su mnogi poginuli u zgradama, pored putnika koji su se nalazili u avionu, a kojih je prema spisku aviokompanije bilo 107.

Avion je za Karači letio iz Lahorea, a prema najnovijim informacijama jedna od putnica u njemu je bila i svjetski poznata manekenka Zara Abid. Iako se odmah nakon vijesti o padu aviona Airbus A320, na društvenim mrežama pronijela vijest da je i Zara bila na tom letu, mnogi su vjerovali da se radi o izmišljotini, ali se izgleda ispostavilo da je manekenka ipak bila na ovom letu.

Ona je u Lahore išla na sahranu svog ujaka i vraćala se nazad u Karači, a prema popisu putnika koji je dobio i objavio pakistanski The Express Tribune, Zara Abid se nalazi na njemu i ukrcala se u ovaj avion. Iako su mnogi iz modne industrije govorili da je ona jedna od preživjelih, i da se nalazi u bolnici i da se oporavlja, iz ministarstva zdravstva Pakistana su rekli da su tri osobe preživjele pad aviona i da se radi o direktoru banke Punjab, druga osoba je također muškarac a treća osoba je žena koja se zove Tahira i koja se nalazi u bolnici u CMH.

Njena porodica se još uvijek nije oglasila a na društvenim mrežama se mnogi opraštaju od poznate manekenke, a ima i dosta onih koji se nadaju da je ipak preživjela i da će se njeno ime na spisku onih koji su pronađeni živi kada se cijela situacija malo smiri.

Preporučeno