Ipak, svi smo dovoljno upoznati sa ionako napetom situacijom na prelazima Jarinje i Brnjak da natera kosovskog premijera Aljbina Kurtija da izjavi da Kosovo ne želi sukob, već samo mir i napredak. Međutim, on je jasno stavio do znanja da će i oni, ukoliko dođe do agresije, odgovoriti punom snagom koju Kosovo poseduje. On je na svom Fejsbuk profilu objavio da će zvanični Beograd podstaći dalju nestabilnost na Kosovu, ukoliko te akcije ne osude Evropska unija i Sjedinjene Američke Države.

“Srbija već nekoliko dana prijeti Kosovu agresijom. Predsjednik i premijer Srbije pozvali su na povratak hiljadu vojnika”, rekao je on, pozivajući se na Rezoluciju UN 1244. Žele da naprave dva koraka unazad. Prvi je povratak do (Slo Bodana) Milosevica i doba rata.Drugi je da se pitanje Kosova vrati Ujedinjenim nacijama nazad u Ujedinjene nacije, gde Rusija i Kina imaju pravo veta.

 

 

Također je dodao: “Svako neosuđivanje ovog orkestriranog nasilja EU i SAD ohrabriće zvanični Beograd na dalje podsticanje na destabilizaciju. Zločinci i rusofili će propasti. Кosovo će pobjediti”.“Sada kada ni tablice ni datum izbora ne mogu poslužiti kao izgovor, razotkrivene su srbijanske ilegalne strukture pretvorene u kriminalne skupine u svojoj žeđi za vatrom i krvlju,” dodao je Kurti.

Oglasi - Advertisement