Pod srpskim nebom ima jako uno talenata i starih legendi, koje cijeli region poznaje, da li po ulogama u nekim serijama ili filmovima ili po najboljim pjesmama. Mora se reći da je Gorica Popović srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica i rediteljka.

Rođena je u Kragujevcu 13. avgusta 1952. godine, udata je za saksofonistu Nenada Nešu Petrovića, živi i radi u Beogradu. Glumom je počela još u srednjoj školi, a sa grupom prijatelja režirala je i glumila u satiri “Budinik”. Nakon srednje škole pohađala je pozorište, televiziju i filmski fakultet. U prvoj godini dobila je svoju prvu ulogu, a nakon fakulteta dobila je posao asistenta za pisanje teksta.

 

Prvu veliku filmsku ulogu dobila je 1977. godine, kada je igrala u TV seriji “Cvijeće polja”, reditelja Sirdana Karanovića. Od tada do 2019. godine Gorica je radila u pozorištu, TV serijama i odigrala na hiljade uloga. Dobitnica je brojnih nagrada, od kojih je poslednja Žanka Stokić, za izuzetan doprinos srpskom filmu, televiziji i pozorištu.

Preporučujemo