Kada udare ljetne vrućine kao one što ovo ljeto haraju Balkanom, svi poželimo pobjeći negdje u inozemstvo na kupanje na plaži kako bismo se malo rashladili i usput proveli sa svojima. Međutim, neke ljude ograničava prevoz u smislu da ili nemaju automobil, ne mogu priuštiti transport ili ono vozilo koje imaju nije baš adekvatno.

Danas vam donosimo primjer čovjeka iz Francuske koji je na putu za Španiju sa porodicom napravio 6 saobraćajnih prekršaja odjednom i dobio kaznu od 840 €. Kao što možete vidjeti na slikama, ovaj čovjek je prevozio svoju djecu u gepeku automobila! Vozio je Audi RS4 Avant, koji je relativno mal automobil i ne može se ni blizu porediti po veličini sa RS6 a kamoli sa Mercedesom E63 AMG koji je dodao i treći red sjedala baš za ovakve slučajeve.

Upravo jedan od 6 prekršaja je bio taj što je pokušao da utrpa više ljudi nego što je proizvođač predvidio, pored toga što je djecu vozio u prtljažniku na maksimalnoj dopuštenoj brzini, što mu djeca od 2 i 3 godine nisu imala odgovarajuća sjedišta, ni on ni supruga nisu nosili pojaseve te za nesmotrenu vožnju.

Ovaj put do Katalonije u Španiji je ovog vozača koštao više nego što je očekivao, a mogao ga je koštati i duševno da se nešto njegovoj djeci desilo, a vrlo lako je to mogao biti slučaj kada uzmemo u obzir da se nisu imala čime vezati u prtljažniku i da je on vozio maksimalnom dopuštenom brzinom što je jako lako moglo dovesti do tragedije. Šta vi mislite o svemu ovome?

Preporučeno