Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić se u posljednje vrijeme puno manje pokazuje u medijima i javnosti u odnosu na vrijeme kada je borba protiv pandemije korona virusa u ovoj državi bila na vrhuncu. On je jednu sedmicu uzeo da se odmori od svih aktivnosti jer je bio iscrpljen obzirom da je u posljednja tri mjeseca radio skoro neprestano i bio na terenu.

Sada kada se pandemija smiruje on se posvetio svom poslu kao i predizbornoj kampanji jer je poznato da se u Srbiji u junu održavaju izbori. On sada vrijedno radi na promociji svoje stranke i njenih kandidata i nada se da će oni i pobjediti. Pošto su u Srbiji već počele političke igre koje su prilično prljave i primitivne, predsjednik Vučić je pozvao sve stranke na fer i korektnu borbu, da se kandidati ne vrijeđaju, bez obzira šta neko misli o njima.

Njegov najveći protivkandidat je svakako Dragan Đilas koji koristi i nefer taktike, pa u cijelu političku priču uvlači i djecu, kako Vučićevu tako i svoju. Predsjednik Srbije je jutros dao izjavu u kojoj je rekao da je prezadovoljan situacijom u Srbiji kada je pandemija korona virusa u pitanju, kao i kako su se građani ponašali dok je na snazi bilo i vanredno stanje, kao i sa njihovim ponašanjem sada kada su mjere ublažene.

Napomenuo je da iako su rezultati dobri, da se ne smijemo opuštati, jer se sve veoma lako i brzo može opet pogoršati. Kada je u pitanju korona virus, situacija u Srbiji je danas najbolja u posljednja dva i više mjeseca, od kada je zabilježen prvi slučaj zaraze na njenom tlu. Za cijelu statistiku u Srbiji sada je najbitniji Niš.

Preporučeno