Kada govorimo o predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću onda možemo sa sigurnošću reći da je  bio jedan od najangažovanijih predsjednika jedne države, kada je pandemija korona virusa u pitanju. On je predvodio krizni štab, bio stalno na terenu i još je uspijevao svaki dan da se obrati medijima i javnosti u Srbiji. Sada kada je pandemija u Srbiji pri svom kraju treba mu se odati priznanje na urađenom poslu koji je odradio uz pomoć stručnjaka koji su bili članovi kriznog štaba.

Predsjednik sada može malo da odmori jer se više ne nalazi na čelu kriznog štaba a i posvetio se svojim svakodnevnim dužnostima kao i predizbornoj kampanji jer su izbori svakim danom sve bliže, a opozicija se pravo naoštrila naročito njegov najveći konkurent Dragan Đilas. Još dok je bilo vanredno stanje, krenule su i prljave političke igre, navijači na krovoima, uvrede i provokacije u koje su se čak uplitala i Đilasova i Vučićeva djeca.

Situacija se zaoštravala iz dana u dan pa je sve kulminiralo i napadima i protestima ispred skupštine Srbije. Tada je predsjednik Vučić pozvao sve političke stranke i pojedince na poštenu i fer igru. On je i birače zamolio da ukažu poštovanje svakom kandidatu i da se ponašaju dostojanstveno, naročito na biračkim mjestima.

Pošto je i Srbija, kao i sve druge zemlje u svijetu upala u ekonomsku krizu zbog pandemije, zadnjih dana Vučić obilazi fabrike u cijeloj Srbiji i pokušava da pomogne da se proizvodnja nastavi i da se riješe svi nastali problemi. Prije dva dana je posjetio i Prijepolje u kojem je nakon 30 godina u potpunosti obnovljena bolnica. U povratku u Beograd je nastala jedna jako zanimljiva fotografija, gdje se predsjednik može vidjeti  u opuštenoj varijanti, sa sakoom prebačenim preko ramena. On je ovu fotku objavio i na Instagram profilu Budućnost Srbije.

 

Preporučeno