Aljoša Vučković je bio jedan od najpoznatijih glumaca u bivšoj državi a za njim su uzdisale skoro sve žene i važio je za velikog zavodnika. U posljednje vrijeme se ne pojavljuje u javnosti a kada je dao intervju za jedan srbijanski medij niko nije mogao da ga prepozna.

Aljoša je naglo propao i uopšte ne liči na sebe a samo je otkrio da je ozbiljno bolestan. On je jednom prilikom govorio i o svojoj kćerki Leani koja je bila ovisnik a koja je krenula u glumačke vode poput svog oca. On i njegova supruga su davali sve od sebe da joj pomognu da se riješi ovisnosti, išla je i na odvikavanje i na kraju su uspjeli da je izvuku iz pakla droge i da joj spasu život.

Leana je 1999. godien upisala glumačku akademiju u klasi sa Slobodom Mićalović, Katarinom Radivojević, Anom Franić i drugima koji su se nalazili kod profesora Predraga Bajčetića. Međutim ubrzo nakon toga je sve krenulo nizbrdo jer je Leana krenula putem droge koja je napravila pakao od njihovih života. Aljoša i njegova supruga su bili očajni ali se nijednog momenta nisu predavali i nikada nisu digli ruke od svoje ćerke.

Borba je trajala godinama i bilo je jezivih situacija a na kraju je Leana bila primorana da ode na odvikavanje i to po odluci suda. To joj je spasilo i promijenilo život, završila je akademiju i danas predaje na univerziteu Džon Nezbit i majka je jednog djeteta. Da li ste vi znali da je Leana Aljošina kćerka?

 

Preporučeno