POTREBNI SASTOJCI: 

Za tortu je potrebno:
1100 g šlaga,
700 ml kisele vode,
300 g mljevene plazme,
200 g eurokrema i
500 g malina.

KAKO SE PRIPREMA?

Pomiješajte 300 grama šlaga sa 200 mililitara kisele vode, pa u smjesu umiješajte plazmu. Pripremiti koru.
Ova je metoda savršena za one koji preferiraju lakši pristup.
Zatim umutiti 300g šlaga sa 200ml kisele vode i lagano preliti preko plazme. Ovaj korak je za one koji vole praktičniji pristup.

Prekrijte ga malinama. Žena kojoj nedostaje motivacije.
Umutiti 300g šlaga sa 200ml kisele vode, pa dodati kremu. Ovom mješavinom prelijte voće. Jednostavan i učinkovit način pripreme ovog jela.

Pomiješajte 200 g vrhnja za šlag i 100 ml kisele vode, snažno muteći dok ne postane glatko i kremasto. Nakon što ste pripremili, smjesu obilno rasporedite po kolaču. Ova jednostavna metoda savršena je za one koji traže praktično rješenje.

SAVJET

Maline slobodno zamijenite drugim voćem, a ako nemate kiselu vodu, mlijeko može biti prikladna alternativa. Uživati!

 

BONUS:

BAKIN RECEPT ZA BRZU TORTU: Nikad nisam jeo ovako ukusnu tortu!!!

Uronite u nostalgiju kuhinje svoje bake uz ovaj bezvremenski recept koji ne prestaje da zadivi. Usavršavana generacijama, ova divna torta obećava da će oduševiti vaše nepce svojom savršenom mješavinom okusa i tekstura. Od delikatnog tijesta do bogatog, kremastog nadjeva, svaki zalogaj je putovanje kroz ljubav i tradiciju.

UVOD:
Pripremite se da budete zadivljeni receptom koji je izdržao test vremena – bakina torta! Ovaj članak otkriva tajne stvaranja ovog kulinarskog remek-djela koje je oduševljavalo generacije. Pripremite se za slatko i nostalgično putovanje dok uranjamo u svijet pečenog savršenstva.

POTREBNI SASTOJCI:

za tijesto:
4,23 unce običnog brašna
2,82 unce putera
3,38 tečnih unci vode
3,38 tečnih unci mlijeka
3 jaja
Prstohvat soli
Za kremu:
2,11 šolje mleka
5,64 unci putera
5,29 unci šećera
2,12 unci škroba
2 jaja
1 kašičica esencije vanile

NAČIN PRIPREME:

Korak 1: Napravite krem ​​fil
Započnite tako što ćete napraviti slatki, kremasti fil koji će vašu tortu podići na nove visine okusa.

Priprema šlaga:
Počnite tako što ćete razbiti dva jaja u šerpu, dodati šećer i umutiti dok ne omekša. Dodajte kukuruzni škrob i mlijeko i kuhajte dok se ne zgusne. Pustite da se puding ohladi kako biste dobili glatku teksturu.

Korak 2: Pripremite podlogu:
Izrada podloge za torte zahteva preciznost i pažnju.

Napravite podlogu za testo
U šerpu stavite vodu, mleko, so i puter i prokuhajte. Postepeno dodavati prosijano brašno i miješati dok se ne dobije gusto tijesto. Pustite da se smjesa malo ohladi prije dodavanja jaja kako bi se postigla glatka konzistencija.

Treći korak: Sastavite tortu
Objedinjavanje elemenata remek-djela je mjesto gdje se magija zaista događa.

Izgradnja slojeva zabave
Podijelite tijesto u kalupe i pecite dok ne porumeni. Umutiti smesu od kreme i putera i sjediniti je sa ohlađenom kremom. Preklopite koru za tart sa slatkim filom i stavite u frižider da se stegne.

Korak 4: Dodajte završne detalje
Prskanje mlijeka i tračak slatkoće upotpunjuju ovo kulinarsko čudo.

Pronašli smo savršenu tortu
Izvadite tortu iz kalupa i pospite šećerom u prahu za savršen finiš. Služite s ponosom i gledajte kako nestaje u trenu, ostavljajući osmijeh iza sebe.

Zaključak:
U svijetu pečenja, malo recepata izaziva isto čudo i radost kao bakin kolač s potpisom. Uz svaki zalogaj ne samo da kušate ukusnu hranu, već i uživate u naslijeđu ljubavi i tradicije. Zato zasučite rukave, sakupite sastojke i krenite na putovanje gdje je svaka kriška slatka.