Dragi moji prijatelji danas ću vam pokazati tehniku kako da vaše biljke brzo eksplodiraju odnosno da brzo narastu, a pokazati ću vam kako koristiti bijele kuglice koje će pospješiti rast vaših biljaka.

Te bijele kuglice su su urea. Vrlo lako ih je pronaći u bilo kojoj poljuprivrednoj apoteci ili bilo kojoj rednji koja prodaje biljke, odete u odjeljak za gnojivo i zatražite ureu.
Prodaje se u vrlo malim vrećicama.

To je vrlo jeftino đubrivo i vrlo bogato azotom.
Tada ćeučiniti da vaše biljke vrlo brzo rastu.
Glavna komponenta ovog gnojiva je dušik, tako ćete uzgajati bilo koju vrstu cvijeća i biljaka.
Dakle ako imate neku ustajalu sadnicu ili ste uzgojili sadnicu kroz list, a vaše biljke ne žele rasti, danas ćemo vam objasniti kako da koristite ureu na siguran način za sve vaše biljke.

Prvo ću vam pokazati ovu zamiokulcu.
Ovo je crni zamiokulkas, listovi i pupoljak se rađaju zeleni, onda pocrne, drugačiji je od ovoga, dok ova drzga vrsta ostaje zelena zauvijek.

A kako ćemo koristit ureu pogledajte u nastavku u našem videu:

 

BONUS:

IMATE 3 KROMPITA: Spremite ručak ukusniji od mesa…

Prekrasan je kulinarski izazov pretvoriti tri krompira u jelo koje parira dubini okusa mesa. Gore navedeni sastojci otvaraju put jelima koja ne samo da su utješna, već su prepuna okusa i teksture koja će sigurno privući nepce.

Evo kako da napravite neodoljivo jelo za prženje uz bogati mocarela sir i savršenu mešavinu začina.

POTREBNI SASTOJCI:
3 velika krompira, narezana na pomfrit za zadovoljavajuću hrskavost
Sol po ukusu,
Svježi peršun, sjeckani,
100 grama mocarela sira (3,5 oz), narendanog ili sitno narezanog,
1 kašičica sušenog belog luka, za bolji ukus
Ljute paprike, sitno iseckane,
5 kašika krompirovog škroba,
Suncokretovo ulje za prženje,

KAKO SE PRIPREMA?

Pripremite krompir: Krompir prvo ogulite i narežite na pomfrit jednake debljine. To osigurava da se ravnomjerno zagrijavaju. Potopite ih u hladnu vodu oko 30 minuta kako biste uklonili višak škroba, što pomaže da čips postane hrskaviji.

Začinite: Krompir ocijedite i osušite kuhinjskom krpom. Pomfrit umočite u mešavinu krompirovog skroba, sušenog belog luka i seckane ljute papričice, pazeći da pomfrit bude ravnomerno obložen. Ova mješavina će vašem pomfritu dati dodatnu aromu i hrskavost.

Pržite: Zagrijte veliku količinu suncokretovog ulja u fritezi ili velikom dubokom tiganju na srednjoj vatri. Kada se zagrije, pržite pomfrit u serijama kako biste izbjegli prenatrpanost, što može rezultirati mokrim krumpirićima. Pržite do zlatne i hrskave, oko 5-7 minuta po šarži.

Otopite sir: nakon što ste popržili pomfrit, kratko ga ocijedite na papirnatim ručnicima pa prebacite u lim za pečenje. Dok je još vruće pospite naribani ili naribani sir mozzarella po krumpirićima i ostavite da se krumpirići otope kako bi se sir otopio. Premaz od krumpirovog škroba pomaže da se sir zalijepi za krumpiriće, čineći svaki zalogaj sirastim.

Posluživanje: Kad se sir otopi po vašoj želji, pomfrit sa sirom začinite solju. Ukrasite svježim nasjeckanim peršinom za dašak boje i kontrast svježeg okusa.
Uživajte: ove začinjene krumpiriće sa sirom poslužite tople, možda s omiljenim umakom za umakanje, za slatku poslasticu koja dokazuje da krumpir doista može parirati mesu u pogledu okusa.