Sakibovog prvog dana rada u prodavnici automobila u Njemačkoj imao je izvanrednu priliku prodati 10 automobila grupi japanskih posjetitelja. Sakibov drugi dan na poslu stigla je grupa Arapa i velikodušno mu poklonila 15 automobila.

Gazda je promatrao prizor, no činilo se da nije u stanju shvatiti situaciju. Samouvjereno prilazi Sakibu i obraća mu se: O Bože, kako uspijevate plasirati ove automobile na takav način?

Šefe, imam široku mrežu koja se proteže diljem svijeta, gdje me moj ugled vodi ispred mene. Poznaju me mnogi, uključujući i utjecajne ličnosti kao što ste vi, pa čak i papa, s kojim sam u dobrim odnosima. Sakibe, umjesto prigovaranja, budimo otvorenog uma i poslušajmo Papine riječi.

Moj šefe, o dragi… spreman sam se kladiti u 10.000 eura da ćeš, ako posjetiš Vatikan, svjedočiti mom poznanstvu s papom. Idemo, nemoj više oklijevati. Prema Sakibu, posjećuju Vatikan, kako on obavještava gazdu.

Ja ću mu se pridružiti na balkonu i mahnuti vam odozgo, dajući dovoljno dokaza o mom poznanstvu s njim, dok vi šefovi ostajete ovdje na trgu. U roku od samo pet minuta, Sakib brzo ulazi i izlazi na balkon pored svog oca, mašući odozgo.

Dok se gazda onesvješćuje, Sakib odmah silazi i brine se za njega, polijeva vodom i izražava zabrinutost, pitajući što se dogodilo. Ležerno dodaje, “wako – nako.

Prema riječima šefa, činilo se da sve ide dobro dok mi usred kaosa nije prišao neki lik i raspitao se za osobu koja maše na balkonu pored Sakibe.

BONUS:

Tradicionalni porodični recept za ukusan krompir za samo 10 MIN!

Ovaj tradicionalni obiteljski recept za ukusne krumpire brzo je i jednostavno jelo koje je gotovo uz samo 10 minuta aktivnog vremena kuhanja. Ovi krumpiri su pečeni do savršenstva i preliveni kremastim okusom, savršeni za obilan obrok.

Kombinacija hrskavog krumpira, vrhnja, kisele paprike, konzervirane riblje jetre i topljenog mozzarella sira sigurno će zadovoljiti vaše nepce.

POTREBNI SASTOJCI:

Glavni sastojci:
900 g krumpira
sol, po ukusu
Začin za krumpir, odgovarajuća količina
Maslinovo ulje, za zalijevanje
Ukiseljene paprike izvadite iz staklenke i narežite na kockice
jetra bakalara iz konzerve, ocijeđena
4 jaja
150 g kiselog vrhnja
Vlasac nasjeckan
5 cherry rajčica narezanih na kockice
sira mozzarella, naribanog ili narezanog na ploške

KAKO SE PRIPREMA?

1. Pripremite krumpir: Zagrijte pećnicu na 200°C (392°F). Krompir operite i narežite na kockice. Stavite ploške krumpira u posudu za pečenje. Prelijte maslinovim uljem i pospite solju i začinima za krumpir po želji. Dobro promiješajte da se krumpir ravnomjerno obloži.
2. Pečeni krumpir: Lim za pečenje stavite u zagrijanu pećnicu. Pecite 20-25 minuta ili dok krumpir ne porumeni i postane hrskav.

3. Pripremite preljev: Dok se krumpir peče pripremite preljev od vrhnja. U posudi pomiješajte kiselo vrhnje, nasjeckani vlasac i kiselu papriku narezanu na kockice. Dodajte jetra bakalara iz konzerve, narezana na sitne komadiće.

4. Dodajte preljev: nakon što su krumpiri pečeni, prelijte ih kremastim preljevom. Ravnomjerno nanesite.

5. Dodajte posljednji sloj: narežite cherry rajčice i stavite ih na vrh. Naribajte ili narežite sir mozzarella i posipajte po tanjuru.

6. Ponovno pecite: Vratite lim za pečenje u pećnicu. Pecite još 10-15 minuta, ili dok se sir ne otopi i porumeni.

7. Za posluživanje: Izvadite iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Poslužite vruće za ukusno jelo od krumpira!

Zašto ćete voljeti ovaj recept
BRZO I JEDNOSTAVNO: Uz samo 10 minuta aktivnog vremena pripreme, ovaj je recept savršen za užurbane radne noći ili kada trebate brzi obrok.

Ukusno i utješno: kombinacija hrskavog krumpira, kremastog umaka od vrhnja i otopljenog sira mozzarella stvara utješno jelo.

Svestranost: ovo jelo se može poslužiti kao glavno jelo ili prilog, što ga čini svestranim dodatkom vašem planu obroka.