Popis sastojaka koji su nam potrebni za tortu su sledeći:

– 400 g biskvita
– 300 g mljevenog plazma keksa
– 350 ml soka od naranče iz tetrapaka
– 3 vrećice pudinga od vanilije
– 6 žlica šećera
– 750 ml mlijeka
– 2 komada margarina sa ukusom slatkog vrhnja
– 500 g šećera u prahu
– 20 komada čokoladnih bananica
– 5 banana
– 300 g puding kreme
– 500 ml mlijeka ili vode za kremu
– Otprilike 300 ml mlijeka za namakanje biskvita.

KAKO PRIPREMITI SAN SNOVA TORTU?

Za početak pripreme napravite prvi sloj tako što ćete kekse potopiti u mlijeko koje ste zagrijali na ugodnu temperaturu. Nakon premazivanja, pažljivo poslažite kekse u jedan sloj. Za svoj pladanj odlučila sam složiti 8 redova po 3 piskota, pazeći da su ravnomjerno raspoređeni.

Za drugi sloj mljeveni plazma keks obilato prelijte sokom od naranče pazeći da bude dobro natopljen. U posebnoj zdjeli snažno umutite margarin i šećer u prahu dok se dobro ne sjedine. Ovu smjesu dodati u plazma keks i mutiti dok se potpuno ne sjedini. Svu smjesu ravnomjerno rasporedite po sloju biskvita. Prelazeći na treći koru, čokoladne bananice pažljivo isjeći po dužini i poredati na fil od plazma keksa.

Za četvrti sloj pripremite tri pudinga tako što ćete ih skuhati u 750 ml mlijeka i dodati šest kašika šećera. U posebnoj posudi umutiti jedan margarin sa 250 g šećera u prahu i sjediniti sa ohlađenim pudingom. Od ovog fila odvojite polovinu i premažite preko čokoladnih banana. Prelazeći na peti red redati drugi red keksa koji ste umočili u mlako mlijeko.

Za sloj VI ravnomjerno rasporedite preostalu polovicu nadjeva od pudinga po torti. Prelazeći na sloj VII, narežite banane na kolutove i stavite ih na nadjev. Da biste dovršili kolač, istucite smjesu s mlijekom ili vodom, pazeći da cijeli kolač bude pokriven s vrha i sa strane. Na kraju ukrasite tortu po želji.

Kada je riječ o posluživanju ovog kolača, možete očekivati ​​pozamašnu i izdašnu porciju. Samo budite sigurni da su banane dovoljno zrele, jer svaka čvrstoća može predstavljati izazov tijekom procesa rezanja. Odvojite vrijeme da dobro ohladite kolač prije nego što se prepustite njegovoj slasti!