U današnjem videu ću vam preporučiti savršen način sačuvanja zdravlja zubi i usne šupljine.

Na ovaj način uklanjate dentalni plak i zubne kamence.

Plak nastaje kao posljedica nakupljanja bakterija u usnoj šupljini. Dentalni plak i kamenac mogu uzrokovati karijes, gingivitis.

Većina ljudi nije svjesna da zubne paste ili vode za usta su pune kemikalija.

U nastavku pogledajte video gdje ću vam pokazati način kako da zaštite zube i usnu šupljinu.

 

BONUS:

 

VRHUNSKI MLIJEČNI DESERT ZA 5 MINUTA…Ovakve delicije mogu jesti svaki dan a da mi ne dosade…

Doživite gastronomsku avanturu koja će vaš desertni namaz prožeti okrepljujućom esencijom limuna kroz ovaj izuzetan recept za kremu od limuna.

Stvorena skladnom kombinacijom baršunaste dekadencije kondenziranog mlijeka i nježnog zagrljaja utješnih nota vanilije, ova slatka poslastica predstavlja simfoniju okusa koja će zasigurno osvojiti vaše nepce.

Bilo da želite osvježiti svoje iskustvo objedovanja ili žudite za delikatnim desertom koji će zadovoljiti želju za slatkim, ova krema od limuna predstavlja ultimativni izbor.

Bilo da se radi o opuštenom obroku s voljenima ili elegantnom događaju, ovaj desert s kremom od limuna savršen je za svaki događaj. Njegova prilagodljivost omogućuje vam da ga prilagodite svojim željama.

Upustite se u kulinarsku avanturu dok istražujemo područje stvaranja slastica, gdje se spajaju spoj osnovnih sastojaka i majstorstvo okusa. Ovaj recept će vas voditi u izradi deserta koji ne samo da oduševljava okusne pupoljke, već i slavi užitak domaće kuhinje.

POTREBNI SASTOJCI:

Za pripremu ovog recepta trebat će vam 400 ml mlijeka, korica jednog limuna, jedna žličica vanilin šećera, dva žumanjka, 40 g šećera, 15 g kukuruzni škrob, sok od jednog limuna i 100 g (3,5 oz) kondenziranog mlijeka.

U dekorativne svrhe možete koristiti cimet, kakao prah ili čokoladu.

KAKO PRIPREMITI VRHUNSKI MLIJEČNI DESERT?

Da biste napravili mliječnu smjesu, pomiješajte mlijeko, koricu limuna i vanilin šećer u srednje velikoj tavi. Ostavite smjesu da se zagrijava na srednjoj vatri dok ne dosegne točku da tek počne ključati. U tom trenutku maknite posudu s izvora topline.

Pomiješajte žumanjke i šećer, pa ih miksajte u posebnoj zdjeli dok se smjesa ne pretvori u kremastu i laganu konzistenciju.

U smjesu žumanjaka dodajte kukuruzni škrob tako da ga procijedite i zatim tučete dok ne dobijete glatku konzistenciju. Nastavite sa sjedinjavanjem smjesa.

Kako biste izbjegli zgrušavanje jaja, važno je ravnomjerno ulijevati vruću mliječnu smjesu u smjesu žumanjaka uz stalno miješanje.

Sjedinjenu smjesu nastavite kuhati vraćajući je u lonac i održavajući laganu vatru. Smjesu neprestano miješajte dok se ne zgusne i ne stvori premaz na poleđini žlice. Ovaj postupak obično traje otprilike 5-7 minuta.

Pomiješajte limunov sok i kondenzirano mlijeko: Maknite lonac s vatre i dobro umiješajte limunov sok i kondenzirano mlijeko.

Postignite gustu konzistenciju snažnim miješanjem ili električnom miješalicom ili pjenjačom. Krajnji rezultat trebao bi biti sočna i baršunasta tekstura.

Kremu premjestite u zdjelu za posluživanje ili je rasporedite po pojedinačnim desertnim čašicama. Pustite da se ohladi dok ne postigne sobnu temperaturu. Nakon što se ohladi, slobodno ukrasite vrh posipom cimeta, prahom kakaa u prahu ili malo naribane čokolade, ovisno o vašim željama.

Postignite optimalnu hladnoću stavljanjem kreme u hladnjak na najmanje 30 minuta da se stegne prije uživanja. Uživajte u izvrsnoj kremi od limuna kao revitalizirajućem desertu. Glatka konzistencija i pikantan okus, pojačan mirisnim notama vanilije i limuna, čine ga besprijekornom delicijom prikladnom za svaki događaj.