Kušajte u ovom luksuznom i izdašnom kolaču s maslacem od kikirikija, idealnom za svečane prilike ili kao divan desert koji možete podijeliti s voljenima. Ovaj kolač ima bogat, orašasti okus maslaca od kikirikija u kombinaciji s nježnim, puterastim mrvicama, a sve ukrašeno raskošnom glazurom od slatkog maslaca od kikirikija i bijele čokolade.

Poboljšan čokoladnim posipima za dodatnu teksturu i dodirom esencije badema, ovaj kolač nije samo vizualno privlačan, već je i nevjerojatno ukusan. Njegova jednostavna priprema jamči impresivan rezultat, prikazujući prekrasan spoj okusa i privlačnu prezentaciju.

POTREBNI SASTOJCI:

za desert:
Sastojci uključuju 3 jaja, 150 g (¾ šalice) šećera, 150 g (⅔ šalice) otopljenog maslaca, 175 g (1 šalica, 3 žlice) višenamjenskog brašna, 1 žličicu praška za pecivo, 1 žličicu ekstrakta vanilije , ½ žličice esencije badema (po izboru), 3 žlice običnog jogurta, 50 g (¼ šalice) maslaca od kikirikija i čokoladni posip po ukusu za preljev od maslaca od kikirikija.

100 grama bijele čokolade, 1 do 2 žlice mlijeka i 2 žlice maslaca od kikirikija.

KAKO SE PRIPREMA KOLAČ SA MASLACEM?

Počnite tako da prethodno zagrijete pećnicu na 170°C. Zatim pripremite tepsiju 21x11x6 cm (2 lb) tako da je namastite i obložite.

Za pripremu tijesta počnite tući jaja i šećer zajedno u velikoj zdjeli dok smjesa ne postane kremasta, što bi trebalo trajati oko 3 minute. Zatim dodajte rastopljeni maslac i nastavite tući još jednu minutu dok se sve dobro ne izmiješa.

U smjesu polako dodajte glatko brašno i prašak za pecivo pa pažljivo miješajte dok se sve ne sjedini. Zatim u tijesto unesite obični jogurt i maslac od kikirikija i dobro promiješajte.

Nježno umiješajte komadiće čokolade nakon što ste dodali ekstrakt vanilije i esenciju badema (ako ih odlučite koristiti). Nastavite s pečenjem kolača:

Prebacite smjesu u pripremljenu tepsiju, lopaticom zagladite površinu. Stavite ga u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 45 do 55 minuta ili dok čačkalica zabodena u sredinu ne izađe čista.

Ostavite kolač nekoliko minuta u kalupu da se ohladi prije nego što ga premjestite na rešetku da se potpuno ohladi. Zatim pripremite maslac od kikirikija:

U posudi koja je sigurna za mikrovalnu pomiješajte bijelu čokoladu i mlijeko. Zagrijte u mikrovalnoj pećnici 30 sekundi, zatim miješajte dok smjesa ne postane glatka.

Dodajte maslac od kikirikija u otopljenu čokoladnu smjesu i dobro miješajte dok se potpuno ne sjedini. Nastavite s ukrašavanjem torte:

Nakon što se kolač ohladi, pokapajte maslac od kikirikija na vrh, dopuštajući mu da se slije niz stranice. Pustite da se kratko stegne prije posluživanja.
Preporučeni načini posluživanja:

Popratite kuglicom šlaga ili sladoleda od vanilije. Za dodatnu teksturu, po vrhu stavite još čokolade ili mljevenog kikirikija kao ukras.