Ove ŠTRUDLICE, s predivnom mješavinom voćnog džema od marelica i tropske esencije kokosa, obavijene su mekom koricom od maslaca. Idealne za svakoga tko voli slatko, jednostavne su za pripremu i zajamčeno će impresionirati prijatelje i obitelj.

POTREBNI SASTOJCI:

Jaje: 1 komad Sol: mala količina Vanilin šećer: 8 grama

Šećer: 60 grama
Ulje: 50 mililitara
Kukuruzni škrob: 2 žlice

Jogurt: 2 žlice
Prašak za pecivo: 1/2 žličice
Brašno: 250 grama

Konzervirane marelice: 160 grama Naribani kokos: 2 žlice slastičarskog šećera (za ukras)

KAKO SPREMITI ŠTRUDLICESA DŽEMOM OD MARELICA I KOKOSA?

Stavite pećnicu da se zagrije na 180°C (356°F). Pripremite tijesto:
U prostranoj posudi izmiješajte jaje, malo soli, vanilin šećer i obični šećer dok se dobro ne izmiješa.

Umiješajte ulje, kukuruzni škrob i jogurt, a zatim miješajte dok smjesa ne postane glatka. Zatim dodajte prašak za pecivo i brašno, miješajte dok ne dobijete mekano tijesto.

Oblikujte tijesto: Ravnomjerno utisnite tijesto u podmazanu ili papirom za pečenje obloženu posudu za pečenje veličine otprilike 20×20 cm. Ubacite nadjev:

Pekmez od marelica ravnomjerno rasporedite po tijestu. Zatim na džem dodajte sloj kokosovih pahuljica.

ispeći:
Stavite u pećnicu prethodno zagrijanu na 180°C (356°F) i pecite otprilike 20 minuta ili dok rubovi ne porumene. Ostavite da se ohladi prije ukrašavanja.

Ostavite pločice da se potpuno ohlade u posudi za pečenje. Nakon što se ohlade pospite ih šećerom u prahu prije rezanja na kvadrate.
Preporuke za posluživanje:

Uparite ove pločice sa šalicom čaja ili kave za ugodno poslijepodnevno uživanje. Također služe kao fantastičan dodatak desertnom pladnju za društvene prilike.

 

 

BONUS:

Moja baka me je naučila da spremim krompir po ovom receptu! Nema prženja!

Prepustite se očaravajućem užitku hrskavih kolutića krumpira prožetih odvažnim okusima parmezana i češnjaka. Bilo da tražite ukusan prilog ili zadovoljavajući međuobrok, ovi su prstenovi najbolji izbor.

Svaki prsten je obložen primamljivom mješavinom Panko krušnih mrvica, parmezana i mješavine aromatičnih začina. Dok se peku do veličanstvene zlatne nijanse, njihova će neodoljiva aroma ispuniti vašu kuhinju. Pripremite se za ulazak u kulinarsku avanturu s ovim jednostavnim i krajnje ukusnim receptom!

POTREBNI SASTOJCI:

Za pripremu ovog jela trebat će vam oko 900 g ili 2 funte tri velika žuta krumpira, pola šalice panko krušnih mrvica (oko 60 g), po jedna žličica soli, paprike i češnjaka u prahu, pola žličice crnog papra, jedna -trećina šalice ribanog parmezana (30-40g), četvrtina šalice maslinovog ulja (50g) i tri nasjeckana češnja češnjaka.

KAKO PRIPREMITI OVAKO UKUSAN KROMPIR?

Pripremite pećnicu: Započnite zagrijavanjem pećnice na temperaturu od 220°C (425°F). Da biste pojednostavili proces čišćenja, stavite lim za pečenje na lim za pečenje.

Da biste započeli proces pripreme krumpira, temeljito očistite i uklonite svu vlagu iz krumpira. Nastavite rezanjem krumpira na jednake komade, pazeći da je svaka kriška usporedive veličine kako biste pospješili dosljedno kuhanje tijekom cijelog procesa.

Za izradu premaza pomiješajte Panko krušne mrvice, sol, papar, papriku i češnjak u prahu u velikoj zdjeli. Nježno pokapajte kriške krumpira maslinovim uljem i ravnomjerno rasporedite smjesu kako biste osigurali temeljitu pokrivenost.

Pomiješajte smjesu od krušnih mrvica s parmezanom i nasjeckanim češnjakom. Još jednom promiješajte kriške krumpira kako biste bili sigurni da su potpuno prekrivene aromatičnom smjesom.

Kako biste postigli savršeno hrskave i zlatno smeđe kriške krumpira, započnite s poslaganjem u jednom sloju na lim za pečenje, pazeći da između svake kriške ostane dovoljno prostora za optimalnu cirkulaciju zraka i hrskave rubove. Pecite kriške otprilike 20-25 minuta, ili dok ne postignu željenu zlatnosmeđu hrskavost.

Nemojte zaboraviti okrenuti kriške na pola procesa pečenja kako biste osigurali ravnomjernu smeđu boju s obje strane.

Poslužiti:
Nakon što kriške krumpira poprime divnu zlatnosmeđu nijansu i nježnu teksturu, izvadite ih iz pećnice i ostavite da se malo ohlade prije posluživanja. Evo nekoliko preporuka za posluživanje:

Upotpunite svoj obrok prilogom od ovih slatkih kriški krumpira, savršeno hrskavih i spremnih za umakanje u vaš omiljeni umak, bilo da se radi o ljutom kečapu, kremastom ranču.

Za dobro zaokruženo blagovaonsko iskustvo, uživajte u njima uz sočnu piletinu na žaru ili zadovoljavajuću salatu.