Nakon završetka osnovne škole, Mira Škorić odlučila se za srednju trgovačku školu, vjerojatno s namjerom da u konačnici studira na Ekonomskom fakultetu. Međutim, zbog paralelnog upisa u muzičku školu, srce ju je naposljetku navelo da slijedi svoju strast prema muzici.

Svojim prvim nastupom na javnoj sceni svoj je talent pokazala na cijenjenom festivalu “Raspjevana jesen” te se u konačnici plasirala u finale. Godine 1988. udružila se s renomiranim muzičarem Draganom Aleksandrićem kako bi producirala svoj prvi album pod nazivom “Niko kao mi”.

Obrazovanje kao da je za Mirom Škorić ostalo u drugom planu, jer joj je u prvom redu bila muzika, što joj je donijelo nevjerojatne trenutke radosti, uključujući ovacije i nastupe u prepunim dvoranama.

U zanimljivom preokretu poznata zvijezda upoznala je svog bivšeg supruga, koji zanimljivo nema veze sa svijetom muzike. Ova osoba je hirurg Vasa Jeremić, s kojim dijeli kćer Milicu.

Na Mirino veliko zadovoljstvo, njezina je nasljednica odlučila krenuti očevim profesionalnim stopama, nadmašivši majčina obrazovna postignuća stekavši doktorat medicine umjesto da se zaustavi na razini srednje škole.