Nakon odlaska sa estrade, Milan Stanković odlučio se za privatniji život, rijetko istupajući u javnosti. Budući da ga nema u centru pažnje, sada šeta svojim susjedstvom u širokoj trenirci, majici i tenisicama, doživljavajući zamjetnu transformaciju.

Stanković je, prema informacijama medija, brzo stigao od kuće do svojeg vozila visoke klase, čija se vrijednost procjenjuje na oko 70.000 eura.

Prema izvoru, Milan se radije drži povučeno i nema interesa za estradu. Vodi povučen način života, rijetko izlazi, a prvenstveno se druži s prijateljima koji nisu uključeni u glazbenu industriju.

Ali, zadovoljstvo pronalazi u društvu Vesne Zmijanac, a veže ih neraskidiva veza. Često se sastaju i zajedno piju kafu. Ona mu je od samog početka velika podrška, a njihov odnos karakterizira iskrena ljubav i međusobno poštovanje.

Prema medijskim izvješćima, Milan je izrazio želju nastaviti monaški život u samostanu Podmaine u Crnoj Gori, pokazujući svoju dugogodišnju privrženost kršćanstvu. Aktivno traži mogućnosti da posjeti razne samostane, a čak je bio i na crkvenom predavanju u Nevesinju.