Nezadovoljstvo građana prvenstveno se pripisuje tretmanu, ponudi i ukupnom odnosu prema radnicima zaposlenih u većim tržnim centrima. Kupci Lidla u Hrvatskoj nedavno su iznijeli intrigantno zapažanje, koje je sada postalo popularno na društvenim mrežama.

Fokus diskusije se vrti oko pitanja pritiska radnika, a pojavio se i post koji rasvjetljava ovo pitanje.

“Da li zaista mislite da je efikasno imati kamere koje prate svaki pokret radnika i koliko brzo skeniraju predmete? Ogroman pritisak koji vršite na njih u konačnici rezultira nezadovoljstvom nas, kupaca, jer se polovina naših proizvoda potrga kada se na brzinu bace u vreće.

I nemojte se zamarati generičkim izvinjenjem i obećajte da ćete proslijediti povratne informacije odgovarajućem odjelu jer oboje znamo da od toga neće biti ništa. Ako mislite da ću ikada više kročiti u Lidl prodavnicu, grdno se varate.” jedan je od komentara.

Raširena pretpostavka da će domaće kompanije uložiti napore da zadrže svoje lojalne kupce dovedena je u pitanje nedavnim valom negativnih izvještaja oko ovog maloprodajnog lanca, zbog čega su mnogi ostali u stanju nevjerice.

Oglasi - Advertisement