Godine 2004. Kesi i Joey Roth su se upoznali na poslu i među njima je procvjetala duboka veza. Njihova je ljubavna priča dosegla nove vrhunce dvije godine kasnije kada su izmijenili zavjete i krenuli na bračni put.

S radošću roditeljstva u srcu poželjeli su dobrodošlicu dvoje prekrasne djece u svoj život. Ali, svemir im je u 2015. spremio iznenađenje – vijest da ne očekuju samo jednu, već tri bebe u svojoj sve većoj porodici.

Nakon rođenja trojki, Kesi je 5. januara doživjela radost držanja svojih beba. Nakon što su se vratili kući, par se posvetio postavljanju krevetića za svoje mališane. Međutim, samo desetak dana kasnije njihov život krenuo je neočekivanim preokretom.

Tokom Kesinog boravka u bolnici, medicinski stručnjaci su došli do uznemirujućeg otkrića krvnog ugruška u njezinim plućima. Međutim, njezino se stanje popravilo ubrzo nakon porođaja.

Naknadni pregledi otkrili su odsutnost ikakvih dodatnih ugrušaka, ali su ukazali da je njezino srce opterećeno. Nakon što su poslani kući bez ikakvih dodatnih simptoma, ona i Joey zajednički su odlučili prestati sa svojim zdravstvenim problemima i dati prioritet svojoj porodici.

Međutim, samo dva dana kasnije, naglo ju je probudio prodoran bol u prsima. Ispostavilo se da je Kesi bez ičijeg znanja uzimala lijekove protiv zgrušavanja krvi, što je u kombinaciji s postporođajnim hormonima i lijekovima imalo katastrofalne posljedice.

Joey je pronašao te tablete u njenoj torbi. Ona je nažalost preminula a on je ostao sam u žalosti, odgajajući petero djece kao samohrani otac.