Pozornost na društvenim mrežama privukla je poruka koju je starica ostavila lopovu koji je ukrao cvijeće.

Naime, žena je lopovu ostavila ispisanu poruku na listu papira koji je zalijepila na zid zgrade koja se nalazi u Čengić Vili.

Onima koji kradu moje cvjetove, posijat ću svježe, jer lopov ne shvaća ništa osim krađe. Imperativ je da shvatite, vaši nepošteno stečeni cvjetovi nikada neće procvjetati i posjedovati isti sjaj kao moj. Shvaćate li razlog za ovo? To je zbog nedostatka ljubavi prema njemu. Da je vaša ljubav iskrena, dopustili biste mu da cvjeta gdje god želi. Tvoji postupci su sramotni…

Poruke podrške za staricu preplavile su komentare na Instagram stranici “Raja Sarajevo” nakon što je poruka podijeljena.

BONUS:

 

Postoji 5 razloga zašto nam se grče prsti na nogama: Rešite se bola jednom za svagda!

Možete ih prepoznati po čudnom osjećaju trzanja ili nekontroliranog uvijanja u prstima, a većina neugodnih grčeva u prstima može se riješiti prirodnim putem ili malim promjenama u načinu života. Donosimo vam uzroke i metode liječenja grčeva.

“Ovi su simptomi u osnovi znak da pretjerujete s određenim aktivnostima”, kaže Charles Kim, specijalist za rehabilitaciju mišićno-koštanog sustava u Long Rusk rehabilitacijskom centru u New Yorku, “Ali ako osjećate da vam se grčevi pogoršavaju, a vi ne nestajete , svakako biste trebali razgovarati sa svojim liječnikom”, dodao je.

Česti grčevi u stopalima mogu ukazivati ​​na temeljno zdravstveno stanje koje uključuje probleme s cirkulacijom ili središnjim živčanim sustavom, stoga posjetite svog liječnika ako vas grčevi počnu mučiti svaki dan.

razlog
Mnogi su uzroci grčeva u nožnim prstima, ali pretjerana uporaba, dehidracija i nedostatak minerala (osobito kalija, kalcija i magnezija) najčešći su uzroci, rekao je King. Kada vježbate, vaše tijelo uklanja minerale koji su potrebni vašim mišićima putem znoja, a taj gubitak uzrokuje kontrakciju mišića, što nazivamo grčevima.

“Ako ste dugo trčali i/ili pretjerano vježbali, grčevi u nožnim prstima su mišići koji vam govore da usporite jer više ne mogu podnijeti opterećenje”, objašnjava King. Dob je također faktor grčeva – obično počinju nakon 50. godine, kada kosti gube kalcij, a mišići elastičnost. Mogu se pojaviti i zbog smanjenog protoka krvi zbog nošenja tijesnih cipela.

liječiti

Nažalost, ne postoji način da se čarobno izliječe grčevi nožnih prstiju. Studije pokazuju da dodaci prehrani poput magnezija ne pomažu značajno. Srećom, možete smanjiti grčeve u prstima samo u slučaju da nisu simptomi neke druge skrivene bolesti.

Postoje 4 načina:

Udobne cipele: dr. Filis Rigli kaže da je važno pronaći prave cipele koje rade s jedinstvenim mehanizmima vašeg tijela. Cipele ne smiju biti ni pretijesne ni prelabave oko stopala Ako često hodate u štiklama, trebali biste se također “presvući” u ravne cipele.

Hidratacija: Ovo je važan korak u sprječavanju grčeva, kaže King. Preporuča korištenje nekog izotonika za vraćanje elektrolita u tijelo nakon treninga te prehranu hranom bogatom kalijem i kalcijem.

Vježbajte umjereno: ako je previše, smanjite malo – vaši mišići bi mogli biti preopterećeni nepotrebnim stresom, ako nije dovoljno, počnite se kretati! Sjedilački način života može uzrokovati atrofiju mišića i smanjiti cirkulaciju krvi.

Redovito se istežite: Ragley preporučuje istezanje bez težine, kao što je pomicanje nožnih prstiju i pružanje stopala naprijed i nazad. Od vitalne je važnosti da lagano vježbamo i pomičemo stopala kako starimo kako bismo održali njihovu fleksibilnost i pokretljivost. Kaže da masaža i tople kupke za stopala također mogu pomoći.