Ako ste u potrazi za obrokom koji bez napora spaja jednostavnost i ugodne okuse, ne tražite dalje od ovog divnog ručka od tikvica. To je idealna opcija za svaku priliku, bilo da želite hranjivu večeru za obitelj ili zgodnu hranu za van. Stručnim pečenjem mješavine svježih tikvica i luka, začinjenih skladnom mješavinom začina, ovaj recept proizvodi ugodnu i zadovoljavajuću složenicu koja će zasigurno ostaviti trajan dojam.

Jednostavnost pripreme ovog ručka od tikvica jedna je od njegovih najistaknutijih kvaliteta. Koristeći samo pregršt osnovnih sastojaka, možete napraviti obrok koji nije samo hranjiv, već i divan.

Dodatak sira i jaja daje baršunastu konzistenciju koja savršeno nadopunjuje delikatno povrće, što rezultira istinski slatkim osjećajem u svakom zalogaju. Isprobajte ovaj recept i uživajte u nevjerojatnim okusima i zamamnim mirisima koje donosi u vaše iskustvo objedovanja.

POTREBNI SASTOJCI:

Za ovaj recept trebat će vam kombinacija dvije tikvice, jedne glavice luka i tri žlice maslinovog ulja.
Sol
Kombinacija sušenog češnjaka i crnog papra stvara mješavinu okusa.
Kurkuma
Za ovaj recept trebat će vam šaka svježeg peršina, dva režnja češnjaka, tri jaja i otprilike 150 grama omiljenog sira, poput cheddara ili mozzarelle.

KAKO PRIPREMITI UKUSAN RUČAK OD TIKVICA?

Za početak zagrijte pećnicu na temperaturu od 200°C (400°F). Nastavite tako da narežete tikvice na okrugle ploške i stavite ih u zdjelu. Zatim kolutiće tikvica pažljivo preliti vodom.

Narežite luk na pola kolutića i pomiješajte ih s tikvicama u zdjeli. Tikvice i luk prelijte s 3 žlice maslinova ulja. Dodajte sol, crni papar, suhi češnjak i kurkumu za začin. Dobro izmiješajte kako bi povrće bilo ravnomjerno obloženo.

Smjesu začinjenih tikvica i luka rasporedite po limu za pečenje pazeći da bude ravnomjerno raspoređena. Stavite lim za pečenje u prethodno zagrijanu pećnicu i pecite 20 minuta.
Dok se tikvice peku, iskoristite priliku i sitno nasjeckajte peršin i 2 češnja češnjaka, pazite da budu sitno nasjeckani. Prebacite aromatičnu smjesu u za to predviđenu posudu.

Pomiješajte jaja, peršin i češnjak u zdjeli. Posolite i pobiberite, pa sve dobro promiješajte.
Započnite krupnim ribanjem 150 grama sira. Nakon što se tikvice ispeku, pažljivo ih prebacite u prostranu zdjelu. Nastavite s dodavanjem smjese jaja i temeljito miješajte dok se svi sastojci potpuno ne sjedine.

Ravnomjerno rasporedite polovicu smjese od tikvica na lim za pečenje, a zatim obilno pospite polovicom naribanog sira.

Ostatke smjese od tikvica ravnomjerno rasporedite po sloju sira. Završite posipanjem preostalim sirom po vrhu.

Stavite posudu u pećnicu prethodno zagrijanu na 200°C (400°F) i pecite dodatnih 15 minuta, ili dok se sir ne otopi i dobije zlatnosmeđu boju, a vrh ne dobije divnu zlatnosmeđu nijansu . Nakon što je potpuno pečena, izvadite izvrsnu tepsiju od tikvica iz pećnice i ostavite je da se malo ohladi prije posluživanja.

Kako biste poboljšali svoje iskustvo objedovanja, ovaj složenac od tikvica izvrsno se slaže s hrskavom zelenom salatom i hrskavim kruhom, stvarajući zadovoljavajući i dobro zaokružen obrok. Ako želite dodatni izvor proteina, možete ga poslužiti i uz sočnu pečenu piletinu ili ukusnu ribu.

Za one koji traže vegetarijansku opciju, razmislite o tome da lonac nadopunite prilogom od ukusno pečenih krumpira ili hranjivom salatom od žitarica.