Stvoreno s ljubavlju za moju mladu kćer, jednog dana dok je bila zauzeta pripremom pravog peciva, uputila je poseban zahtjev: “Mama, možeš li napraviti jedno za mene, ali u jedinstvenom obliku?”

I tako, nakon pažljivog razmatranja, preciznih mjerenja i pedantnog vaganja, njezina je želja ispunjena, što ju je oduševilo budući da sada posjeduje svoju vlastitu personaliziranu mliječnu šnitu.
Za dobrobit naše drage djece!!!!!! !

 

POTREBNI SASTOJCI:

Za izradu tijesta trebat će vam 5 većih jaja, 10 žlica šećera, 2 žlice meda, 1 1/2 dl ulja, 1 1/2 dl mlijeka, 15 žlica brašna, 2-3 žlice kakaa, i mala žličica praška za pecivo.

Za kremu pomiješajte 1/2 litre slatkog vrhnja, 2 decilitra punomasnog mlijeka, 1 želatinu i 2 žlice meda.

Za izradu čokoladnog preljeva trebat će vam 150 grama čokolade i tri žlice ulja.

KAKO PRIPREMITI KINDER MILK ŠNITE?

Bjelanjke i šećer pjenasto izmiksajte, a žutanjke miksajte s medom. U žumanjke polako umiješati smjesu mlijeka, ulja, prosijanog brašna, kakaa i praška za pecivo. Na kraju lagano umiješajte tučene bjelanjke.

Smjesu prebaciti u kalup veličine 25×35 cm i peći na temperaturi od 175-180°C.
Za izradu kreme snažno umutite slatko vrhnje. Ostavite da se želatina upije u pola mlijeka dok ne naraste.

U smjesu umiješajte 2 žlice meda i sve otopite na električnom grijaču.
Po završetku procesa topljenja dodajte preostalo mlijeko i snažno mutite dok se ne pretvori u ukusno slatko vrhnje.

Ohlađeni biskvit prepolovite i obilno poškropite preostalim slatkim vrhnjem iz pakiranja. Na donju koru namažite tanki sloj kreme, zatim je prekrijte drugom korom i lagano namažite vrh tankim slojem kreme.

Ostavite da se ohladi na željenu temperaturu.
Nakon što ste otopili čokoladu i ulje na pari, obilato prelijte smjesu preko kolača. Vratite ga u hladnjak da se preljev ohladi i stegne. Kada se ohladi, kolač pažljivo narežite na 35 slatkih komada.