POTREBNI SASTOJCI:

Čaša koja sadrži 200 mililitara vode.

Za smjesu

600 grama brašna (što odgovara 5 šalica), 200 mililitara tople vode (oko 1 šalica), 200 mililitara toplog mlijeka (otprilike 1 šalica), 50 mililitara ulja (oko 5 žlica), 10 grama šećera u prahu (1 žlica), 15 grama soli (1,5 žličica) i 10 grama kvasca u prahu (1 paket).

1 žumanjak, 1 žlica ulja i 1 žlica mlijeka za četkanje.

KAKO SE PRIPREMA TURSKA PICA OD MLJEVENOG MESA?

U zdjelu stavite brašno i napravite udubinu u sredini poput malog bazena. Ulijte vodu, mlijeko, kvasac i šećer i ostavite da odstoji 5 minuta.

Zatim pospite sol oko rubova brašna i počnite mijesiti. Kada se tijesto formira, dodajte ulje i nastavite mijesiti dok ne postane glatko. Ostavite ga da se diže dok se ne udvostruči, što bi trebalo trajati oko 10 minuta.

Nadjev od mljevenog mesa za osam pita.

400 grama mljevenog mesa, 1 srednja glavica luka, 2 zelene paprike, 1 crvena paprika, 1 srednja rajčica, crni biber, sol, čili u prahu i 4 žlice ulja.

Započnite s laganim pirjanjem mljevenog mesa, zatim dodajte sitno nasjeckani luk i papriku. Kad su kuhani, umiješajte pelate i na kockice narezane rajčice i pirjajte dok se tekućina ne reducira. Na kraju dodajte začine i sve bi se trebalo lijepo sjediniti. 🙂‍↔️

Tijesto je potrebno razvući malo šire, pazeći da nije predugačko i da rub nije ni predebeo ni pretanak. Zatim nanesite žumanjak, zatim nadjev i na kraju dodajte cheddar sir. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i stavite na donju policu da se peče dok ne dobije savršenu zlatnu boju. 👌🏻

Puno sreće onima koji to pokušaju, želim vam puno sreće i vidimo se uskoro.

 

BONUS:

 

Mekana i ukusna voćna ljetna torta koju svi vole! Kremasta torta od limuna i borovnica! jednostavno i ukusno

Prepustite se preslatkom užitku raskošne torte od limuna i borovnica, gdje se ljuta esencija limuna skladno isprepliće s raskošnom slatkoćom borovnica, obavijenih dekadentnim, baršunastim punjenjem.

Ovaj izuzetan desert je besprijekoran izbor za svako okupljanje, pružajući primamljiv nalet okusa koji se bez napora otapa na vašem nepcu.

POTREBNI SASTOJCI:

Kako bismo zadovoljili one koji traže najbolju kvalitetu, imamo posebnu ponudu: vrhnje.

Za kolač su vam potrebne 2 šalice mlijeka, 1 čajna šalica šećera, 3 žlice brašna (neka bude pregusto), 1 žumanjak i 1 vrećica vanilije.

Za ovaj recept trebat će vam 3 jaja, 1 šalica šećera, 1 pakiranje vanilije, manje od šalice biljnog ulja, manje od šalice mlijeka, 2,5 šalice brašna, 1 vrećica praška za pecivo, naribana korica 1 limun, 1 pakiranje borovnica (ili bilo koje voće po izboru), i šećer u prahu za posipanje po vrhu.

KAKO PRIPREMITI OVU MEKANU TORTU SA LIMUNOM I BOROVNICAMA?

Za izradu kreme u loncu pomiješajte 2 šalice mlijeka, 1 žličicu šećera, 3 žlice brašna i 1 žumanjak. Temeljito izmiješajte sastojke.

Započnite stavljanjem smjese na štednjak i marljivo miješajte dok ne zavrije. Pustite da lagano kuha na laganoj vatri uz stalno miješanje još 2-3 minute. Na kraju maknite smjesu s izvora topline.
Dobro umiješajte jedan paketić vanilije i ostavite da se malo ohladi. Nakon toga smjesu prekrijte plastičnom folijom i ostavite da se potpuno ohladi.

Za početak izrade kolača, postavite pećnicu na temperaturu od 170°C (340°F). U zdjeli za miješanje pomiješajte 3 jaja, 1 šalicu šećera i 1 mahunu vanilije, tučeći ih dok ne postanu pjenasti.
Pomiješajte malo manje od jedne šalice biljnog ulja i mlijeka, zatim pomiješajte. Polako dodajte 2,5 šalice brašna, jednu vrećicu praška za pecivo i sitno naribanu koricu jednog limuna. Miješajte dok se sastojci jednostavno ne prožmu.

Pripremite tepsiju promjera 28 cm tako da dno obložite papirom za pečenje. Nastavite s izlijevanjem smjese u pleh. Zatim sastavite sastojke i pecite u skladu s tim.
Uzmite ohlađenu kremu i stavite je u vrećicu, zatim nastavite pritiskati vrećicu počevši od sredine torte.

Za kraj obilato pospite otprilike jednu šaku borovnica po površini.
Ostavite smjesu da se peče u prethodno zagrijanoj pećnici otprilike 40 do 45 minuta. Kad je gotovo, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi.

Kako biste dovršili postupak i prezentirali tortu, pažljivo klizite nožem po obodu torte i prebacite je na tanjur za posluživanje. Lagano odlijepite papir za pečenje s dna i nježno ga pospite finim slojem šećera u prahu.

Ljetni kolač koji ste napravili, koji izgleda apsolutno divno i izvrsnog je okusa, sada je spreman za posluživanje. Evo nekoliko prijedloga kako ga poslužiti:

Za dodatnu boju ukrasite listićima svježe mente. Uživajte uz malo šlaga ili kuglicu kremastog sladoleda od vanilije.