Aleksa Balašević je donedavno živio i porodičnoj kući Balaševića u Novom Sadu, sa svojom majkom oliverom. U legendarnoj Ulici Jovana Cvijića Aleksa je krenuo na svoja najranija putovanja, kao što su to činili i njegov otac, djed i pradjed prije njega. Ova loza je dala povoda za pretpostavku da će poduzetnik biti sklon održati obiteljsku tradiciju i na golemom imanju smjestiti svoju rezidenciju, uz svoje najmilije. Međutim Aleksa je odlučio napustiti ne samo svoj porodični dom nego i Novi Sad pa i Srbiju.

Olivera je bila duboko razočarana kada se Aleksa, sin  Đorđa Balaševića, odlučio sam  distancirati se od udobnosti njenog zagrljaja. Prema objavama na Instagramu, pokazalo se da se preselio u Sloveniju. Naime, za svoje novo mjesto stanovanja odabrao je Maribor, nazivajući ga svojim domom. Aleksa Balašević pronašao je novo prebivalište u urbanom okruženju koje uspijeva zadržati spokojnu atmosferu dok je okruženo zapanjujućim prirodnim okruženjem.

Sa svojim suvremenim namještajem i toplim ambijentom, prostor je uređen na način koji izaziva osjećaj obitelji. U suradnji sa suprugom Nikolinom, Balaševićev najmlađi potomak pomno je osmislio i uredio svoj osobni prostor. Iz njegovih duhovitih objava na raznim društvenim mrežama vidljivo je da je njegova kći Vera oduševljena njihovom novom rezidencijom koja se može pohvaliti prekrasnom terasom i prekrasnim panoramskim pogledom.

Na Aleksinom profilu nalazi se fotografija koja svjedoči o izgledu i lokaciji njegovog imanja. Komentari njegovih pratitelja puni su pozitive. Njegovi razlozi za preseljenje u Sloveniju nisu poznati kao ni to čime će se tamo baviti a sigurno je da njegoovj majci i sestrama nije svejedno što je odselio daleko od njih.