Ana Bekuta, poznata pjevačica, aktivno se druži sa svojom publikom na društvenim mrežama učestalim objavljivanjem svojih fotografija. Nedavno je podijelila nekoliko slika na kojima se vidi njezina savršena kontura, što je mnoge pobudilo znatiželju i natjeralo ih da se zapitaju kako je to postigla. Nakon što je shvatila da se udebljala, pjevačica je odlučila slijediti specijaliziranu dijetu. U raspravi od prije dvije godine, izrazila je svoje poteškoće s upravljanjem svojom težinom. U jednom intervjuu za Blic Ženu otkrila je da je u tri mjeseca uspješno skinula 12 kilograma.

“Sjećam se točnog datuma – 5. veljače ove godine – kada sam donijela svjesnu odluku da se pozabavim svojom težinom, prvenstveno kako bih poboljšala svoje cjelokupno zdravlje. Shvatila sam da imam poteškoće s disanjem i da mi višak kilograma uzrokuje gušenje ”, ispričala je Ana koja se od djetinjstva borila s visokim krvnim tlakom, visokim kolesterolom i hipertenzijom.

Klaudija Ademi, specijalistica za poremećaje prehrane, za pjevačicu je osmislila jedinstvenu dijetu koja se temelji na “konceptu tijela”. Pjevačica se pridržavala strogog rasporeda od pet obroka dnevno, koji su se sastojali od tri glavna obroka i dva međuobroka, a sve je konzumirala u roku od tri sata. Dijeta je isključivala sol dok je kao začin koristila kombinaciju papra i kurkume. U procesu pripreme svojih jela, Ana se odlučila koristiti maslinovo ulje. Osim toga, odlučila je izbaciti krumpir iz svog jelovnika. Što se tiče hidratacije, Ana je ostala dobro hidrirana pijući 1,5 litara vode dnevno, kao i znatnu količinu  čaja. Ana je alergična na laktozu te je kao takva konzumirala samo mliječne proizvode bez laktoze.


Za svoj jutarnji obrok prvenstveno je konzumirala crveno bobičasto voće uz ostalo voće s niskim glikemijskim indeksom poput kivija za koje se zna da suzbija želju za šećerom i održava stabilnu razinu šećera u krvi. Četvrtak je  bio značajan dan, jer je to bio njen dan detoksikacije. Dan bi započinjala tipičnim doručkom i nastavljao s lubenicom ili ananasom svaka tri sata do kraja dana. U posljednje vrijeme osjećam se izuzetno dobro i zdravo. Moja krvna slika nikad nije bila bolja, a ranije problematične razine kolesterola više nisu problem. Osim toga, uspjela sam prepoloviti dozu lijekova za krvni tlak. Ana, koja je cijelo desetljeće bila posvećena svom režimu fitnessa, primijetila je da sada ima energije na pretek. Iako se mršavost može činiti nedostižnim ciljem, polako, ali sigurno napredujem prema tome, bez ikakvog osjećaja hitnosti. Ispod slika koje je objavila na Instagramu u komentarima se nižu samo komplimenti.