Unatoč prednosti prestižnog prezimena, Veljko Ražnatović se svjesno odlučio da sam krči svoj životni put, i to doslovno. Do svoje 25. godine izrastao je u najbolje rangiranog profesionalnog boksača u Srbiji, pokazujući da marljiv trud i odlučnost daju plodonosne rezultate. Kroz povijest, boks se dosljedno smatrao sportom isključivo za muškarce, poznat po svojoj gruboj i opasnoj prirodi. No, to nije obeshrabrilo Cecu, Bogdana i Anastasiju Ražnatović da nepokolebljivo isprate svaki Veljkov značajniji okršaj. Uz njihovu nepokolebljivu podršku, ideja o porazu postaje nezamisliva.

Veljko Ražnatović osim priznanja koje je stekao u profesionalnoj karijeri, kroz sport je stekao i brojna prijateljstva. Zapaženo je prijateljstvo s Vladanom Babićem, kapetanom srpske boksačke reprezentacije, koji mu je postao i kum. No, u iskrenoj ispovijesti tijekom podcasta Instituta VMA, Ražnatović je priznao da njihov prvi susret nije bio baš sretan. “Po njegovom prvom dolasku u našu ustanovu, bio sam odbojan prema  njegovoj prisutnosti. Čak i dan danas nastavlja prepričavati to iskustvo. I sam sam izrazio slične osjećaje. Prisilio sam pojedince koji su s njim sudjelovali u boksačkim mečevima da prestanu s aktivnostima, kako bih mu prenio mišljenje da se boksu ne može pristupiti tako ležerno. Prijatelju moj, imperativ je da se očvrsneš. I izdržao je svaki izazov koji mu je stavljen na put”.

Sportaši služe kao uzori iz brojnih razloga, a jedan od njih je njihova spremnost da se javno ispričaju kada priznaju svoje pogreške. Isti čin kajanja iskazao je i Vladan Babić, koji trenutno važi kao kum Veljka Ražnatovića.”Ne mogu sa sigurnošću reći hoću li ja biti prva osoba koja će poduzeti ovu akciju; vrlo je malo vjerojatno. Ipak, on je nakon svega stigao i pružio mi ruku. U tom sam trenutku razmišljao o implikacijama njegove geste. Ako mi pokaže takvu ljubaznost, bilo bi nepravedno da se ponašam hladno i odvojeno. Učiniti to značilo bi da u meni postoji neka urođena mana”.


Unatoč burnom početku, Veljko i Vladan razvili su duboko prijateljstvo, a njihova veza nedavno je dovela do rođenja kumčeta. “Imao sam privilegiju obaviti ceremoniju krštenja njegovog drugog djeteta. Osim toga, trenutno smo u procesu organizacije nekoliko zajedničkih inicijativa”, najavio je cijenjeni čelnik boksačke reprezentacije naše zemlje. Danas njih dvojica njeguju čvrsto prijateljstvo.