Danas donosimo priču o voljenom glumcu koji više nije sa nama. Za samo nekoliko tjedana obilježit ćemo dvije godine od odlaska cijenjenog i talentiranog Milana Lane Gutovića, legendarne figure svijeta drame. Nakon teške bolesti preminuo je 25. kolovoza na Vojnomedicinskoj akademiji. Iza njega je ostalo četvero djece: Milica, Spasoj, Janko i Nevena, čije postojanje je javnosti doznato tek posthumno.

Gutović je bio dva puta u braku, ali je svoj osobni život uvijek čuvao u tajnosti. Uspio je mnoge detalje zadržati u vlastitom domu, do te mjere da javnosti ni danas nije poznato ime njegove prve supruge. Unatoč trudu, svoju najstariju kćer Lane Gutović nije uspio odgovoriti od javnog života. Kao i njezin otac, odabrala je umjetničku karijeru, točnije balet i glumu. Osim talenta, naslijedila je očev šarm i osebujan izgled. Gutović iz prvog braka ima kćerku Milicu, a mladu glumicu publika je gledala u ostvarenjima kao što su “Mješoviti brak”, “Hotel sa sedam zvjezdica” i “Ivkova slava”.

Međutim, kasnije se usmjerila na klasični balet i sada podučava malu djecu, kako u predškolskom tako iu školskom okruženju. Milica je udata za Dragana Maksimovića i zajedno vode miran i miran život. Javnost je saznala Miličinim otkrićem da Gutović ima još jedno dijete, točnije kćerkicu Nevenu.

Želio bih odvojiti trenutak da se obratim i zamolim novinare da isprave grešku koja već nekoliko dana kruži u vijestima. Primijetio sam da postoji zabluda o broju djece koju je moj otac imao. Da pojasnimo, moj otac je imao ukupno četvero djece. Osim mene, tu je i moja mlađa sestra Nevena koja trenutno uz našu obitelj plovi kroz ova izazovna vremena. Cijenim vaše razumijevanje i pozornost prema ovom pitanju. Ovu izjavu Milica je napisala nakon smrti oca 2021. Nakon njegove smrti, glumčevo posljednje počivalište odabrano je u porti crkve Svete Trojice u Kumodražu. Sukladno želji koju je iskazao još za života, obitelj mu je ispoštovala želju da ne bude pokopan u Aleji zaslužnih građana.