Mnogim ljudima je roditeljstvo svrha života pa i nekim estradnim ličnostima. Jelena Bačić Alimpić kroz život se susretala s brojnim izazovima. U mladosti je bila dadilja u Kanadi, a potom se vratila u Srbiju gdje se u vrijeme velike inflacije čak i bavila švercom. Nakon dugog rada kao voditeljica, odlučila se posvetiti pisanju. Unatoč tolikim turbulencijama, odlazak njezine djece bio je posebno naporan. – Dunjin odlazak potpuno me slomio, unatoč tome što sam je uvijek bodrila i podržavala u svim njezinim težnjama i snovima. Mnogi mogu uočiti sličnost između Jeleninih crta lica i pitomog lica njezine kćeri. Dunja se zbog studija odvažila u Nizozemsku, ostavljajući svoju majku – kao i mnoge druge roditelje u Srbiji – istovremeno osjećajući mješavinu sreće i tuge.

Ona je bila moj odraz,” jednom je izjavila. “Tijekom svojih ranih godina, predstavljala je pravi izazov. Sa svojom visokom razinom energije, borila se da održi redovite obrasce spavanja sve do skoro treće godine života. Čak ni sada ne mjesečari.

Spisateljica, koja je trenutačno ispunjena neizmjernim ponosom, progovorila je o svojoj adolescenciji, napomenuvši da je to bilo vrijeme velikih previranja. To je bilo zbog njezine duboke emocionalne prirode, njezine sposobnosti empatije i njezine urođene osjetljivosti. Povremeno bi postala glasna i glasna, što mi je posebno smetalo. Međutim, posjedovala je sposobnost odmjeravanja granica svog ponašanja.

Na današnji dan Dunji je uručena diploma renomiranog Sveučilišta primijenjenih znanosti u Nizozemskoj. Radosnu objavu objavila je njezina majka.
Jelena je, shrvana srećom, od srca čestitala osobi koja zauzima najznačajnije mjesto u njenom životu. Izrazila je svoju duboku zahvalnost zbog toga što je ova osoba unijela neizmjeran ponos i radost u njezino srce i dušu. Jelena je neizrecivo zahvalna i ovaj lijepi dan pripisuje višoj sili.