Život Željka Samardžića drastično je izmijenjen zbog njegove bolesti. Njegova porodica izrazila je zabrinutost zbog promjena koje je autoimuna bolest, Hašimotov sindrom, izazvala u životu popularnog pjevača.

Trenutno Željko nastoji da inspiriše druge kroz lično iskustvo upravljanja autoimunom bolešću. Dajući primjer, nada se da će potaknuti pojedince da se s optimizmom i odlučnošću suoče sa izazovima koji prate ovo stanje.

Uzrok bolesti Željka Samardžića ukorijenjen je u specifičnom pitanju: imuni sistem počinje da napada štitnu žlijezdu, koja se nalazi odmah ispod Adamove jabučice na vratu. Ova žlijezda igra vitalnu ulogu u proizvodnji hormona koji su ključni za mnoge tjelesne funkcije.

Posljedično, osobe s ovom bolešću doživljavaju simptome kao što su khronični umor, debljanje i vidljive promjene na koži i kosi. Stanje koje utječe na štitnu žlijezdu i uzrokovano je imunološkim sistemom tijela poznato je kao autoimuna bolest.

“Iako može uzrokovati određene poteškoće, uspio sam pronaći olakšanje uz dosljedno liječenje. Sve što treba da uradim je da uzmem jednu tabletu svako jutro.” – rekao je pjevač.

Oglasi - Advertisement