Nakon izlaska pjesme “Ja imam nekoga, a ti si sam”, koju je snimio sa Vesnom Zmijanac, Slavko Banjac se povukao iz muzike, ostavivši mnoge fanove da se pitaju zašto.

Međutim, njegova prijateljica Vesna Zmijanac znala je razlog i godinama ga je čuvala za sebe, održavajući njihovo prijateljstvo sve vrijeme. Na estradi su se širile razne glasine o Slavku Banjcu, tvrdeći da je unakažen u nesreći i da je to razlog njegovog odlaska iz muzike.

Međutim, Vesna je ostala nepokolebljiva u podršci njemu i njegovoj sigurnosti. Pjevač se nedavno vratio u javnost i otkrio da je bio primoran da napusti karijeru zbog prijetnji opasnih pojedinaca. Ovi ljudi su ga pokušali ucijeniti i dati mu ponudu koju jednostavno nije mogao prihvatiti.

Uprkos njihovim pokušajima da ga ubjede novcem, njegovo odbijanje ga je učinilo protivnikom njihovih planova. Kako bi zaštitio sebe i svoju porodicu, Slavko Banjac je donio tešku odluku da se povuče iz muzike, iako mu je to bila jedina strast.

Odlučio je da ne otkrije identitete onih koji su ga ucjenjivali, ali je otkrio da bi posljedice toga bile katastrofalne. Mnogi nagađaju da je Vesna bila svjesna situacije i da je štitila svog kolegu jer nije imala drugi način da mu pomogne.

Oglasi - Advertisement