Svaki član porodice Đoković veoma poštuje tradiciju. Oni se blisko pridržavaju uobičajenih običaja i uobičajen je prizor uočiti Novaka kako ide u crkvu tokom značajnih hrišćanskih svečanosti. Trenutno, u njihovom domaćinstvu vlada atmosfera veselja. Ovo slavlje nije samo zbog Novakove pobede u Torinu, već i u čast slave Svetog Arhanđela Mihaila. Svake godine pravila su ista – trpezu od ranog jutra krase hleb, ikone čuvara porodice, žito, vino. Međutim, ove godine Novak neće imati priliku da se slavi sa svojim najmilijima.

Naime, najbolje rangirani teniser iz Italije otputovao je u Malagu kako bi postao član Davis Cup reprezentacije. Sa njim su i njegova djeca dok nije poznato zašto im se Jelena nije pridružila u Italiji. On je 21. novembra prošle godine izašao kao pobjednik na završnom turniru sezone. Dok je bio u Srbiji, on i njegova porodica ugostili su, između ostalih, i patrijarha Porfirija.

Uprkos  odsustvu teniske zvezde, neosporno je da će atmosfera u njihovoj rezidenciji koja se nalazi u blizini rumskog Pavlovačkog jezera biti živahna, posebno tokom noći. Porodica Đoković, poznata po uživanju, uvek nađe razlog za slavlje. Đoković često čestita Aranđelovdan preko svojih Instagram naloga, kako svojoj porodici, tako i slavljenicima koji svake godine veoma poštuju ovaj datum. Predstojeće slavlje biće timski, jer se u Malagi pridružuje saigračima Viktoru Troickom, Dušanu Lajoviću i Laslu Đereu.

Prethodne godine na internetu su se pojavile slike i snimci Novakovog doma, na kojima se vidi kako igra kolo sa svojom majkom Dijanom. Pridružio se i njegov sin Stefan, kao i mala Tara koja je plesala sa gostima. Pored toga, prisustvovao je i Marko, koji je doputovao iz Španije da bude na porodičnom događaju.