Pojedinac, koji je imao dovoljno sreće osvojiti nevjerojatnu sumu od 9,7 milijuna funti (što odgovara otprilike 11 milijuna eura) putem lutrije, nedavno je rasvijetlio zbunjujuću stvar o tome kako je uspio iscrpiti tako znatnu količinu bogatstva unutar samo osmogodišnjeg razdoblja.

Godine 2002. Britanac po imenu Michael Carroll doživio je preobrazbu koja mu je promijenila život kada je putem lutrije postao primatelj bogatstva od gotovo deset milijuna funti, što je ekvivalentno preko jedanaest milijuna eura. U početku s namjerom da mu osigura trajnu financijsku sigurnost, ova znatna svota novca je umjesto toga protraćena u roku od nekoliko godina, što je u konačnici dovelo do njegove objave bankrota. U dobi od 19 godina, Michael je postigao značajnu pobjedu, unatoč tome što u to vrijeme nije imao bankovni račun. Njegovo zanimanje uključivalo je sakupljanje otpada kao sakupljača smeća. Međutim, nakon što je dobio sredstva, našao se osjetljiv na pojedince koji su žudjeli za njegovim novostečenim bogatstvom i bili spremni pribjeći sili kako bi ga dobili.

Nakon što je primio svojih 9,7 milijuna funti, Michael je početno dijelio milijun funti svojoj majci, teti i sestri. Osim toga, izdvojio je 3,9 milijuna funti za kupnju dionica, a još jedan milijun uložio je u svoj voljeni nogometni klub Rangers. Nadalje, otkrio je da je stekao 150.000 funti vrijedno zlato. Uz svoje ekstravagantne kupnje, kupio je raskošnu vilu vrijednu 325.000 funti, zajedno s voznim parkom luksuznih automobila, uključujući potpuno novi Range Rover, dva BMW-a M3, BMW-a Z4 i tri Mitsubishi Evo. Nadalje, otvoreno je priznao da je rasipao 2000 funti dnevno samo na kokain, dok se također odavao uslugama prostitutki, s trošenjem od približno 1000 funti dnevno. Međutim, do 2010. iscrpio je sva svoja sredstva i bio je prisiljen potražiti posao.


Mikija su nesretne okolnosti dovele do života beskućnika. Unatoč naporima da osigura posao, suočavao se s odbijanjima na svakom koraku, zbog čega je često mijenjao posao. Okušao se u raznim zanimanjima, uključujući rad u tvornici keksa, klaonici, pa čak i kao rudar i radnik u kamenolomu.Nakon bankrota, Michael je započeo novu karijeru rudara u Škotskoj, gdje se navodno ponovno povezao sa svojom bivšom suprugom Sandrom. Prije toga je jedno vrijeme bio zaposlen kao drvosječa. Jednom je izrazio zadovoljstvo završetkom razdoblja uživanja, priznavši da je živjeti s 40 funti tjedno daleko jednostavnije nego upravljati milijunima. Nakon što je doživio potpuni gubitak, sada tvrdi da je sretniji. Unatoč tome, on potvrđuje da bi rado ponovio isto iskustvo, jer su njegovi dani kao milijunaša neosporno bili izvanredni. Čini se da njegov slučaj pokazuje kako sreća ipak nije u novcu.