Prema riječima komšija i sugrađana jedne od naših najpopularnijih pjevačica, Brena je, usprkos naizgled bez problema i nepomućenog ponašanja na pozornici, imala i izazovne trenutke u životu, kao i svi drugi.

S osmijehom dobrodošlice, komšinica i bliska prijateljica Lepe Brene nestrpljivo je otvorila vrata svog stana, spremna otkriti neispričane anegdote iz života jugoslavenske ikone koje su ostale skrivene od očiju javnosti.

Mirsada kaže: “Imam blizak odnos i s njom i s njenom majkom Ifetom. Ifeta je često posjećivala moju kuću jer je živjela sama. Provodile smo puno vremena zajedno i uvijek je bila prijatna. Osim toga, poznajem se sa Brenom, Faketom i njenim bratom.”

“Ne samo da je bila dobrog srca, nego je služila i kao uzorna osoba u našoj zajednici. Osim toga, posjedovala je veliku inteligenciju i imala je privilegiju da ju je podučavao moj suprug.

Kao studentica bila je izvrsna, stalno je dobivala vrhunske ocjene i dokazala se kao izniman učenik. Često me zaokupljaju misli o njoj, jer se ističe kao jedna od najizuzetnijih pjevačica. Od svih onih koji su željeli biti pjevači, jedino se ona u potpunosti posvetila tome.

Po mojoj procjeni, ona posjeduje neusporedivu inteligenciju, jer ne samo da je ostvarila svoje snove, već je pokazala i pronicljivu financijsku oštroumnost. Umjesto da rasipa svoju zaradu, razborito ju je štedjela, transformirajući se u konačnici u izvanrednu osobu kakva je danas.”

Komšinica je ispričala da je Brena uspjela održati brak i izrazila divljenje Bobi. “Oboje su bili u ovom kraju, a neko vrijeme su proveli nakon smrti Breninog oca Abida. Čak sam ih tamo i posjetila.

Osim toga, kada je Ifeta preminula, osjetila sam potrebu biti uz Brenu u tom izazovnom razdoblju njezina života. Prema riječima liječnika iz Beograda, bolest njezine majke je uznapredovala do te mjere da je jedva prepoznala vlastitu kćer.”