Halid je odlučio otkriti intrigantnu priču o prvom susretu sa suprugom, kao i dosad neobjavljene detalje o svojoj porodici.

“Na ulazu u Sarajevo, u jednoj kafani gdje sam pokazao svoj talent, nisam sreo ženu tokom nastupa. U ustanovi u kojoj sam bio zaposlen značajnu ulogu u upoznavanju odigrala je moja kolegica koja je inače bila vješta kuharica.

Vrijedi napomenuti da nije posjećivala barove. Nakon našeg prvog susreta postalo mi je  jasno da je to osoba koju sam čekao. Nakon šest mjeseci udvaranja, brzo smo se vjenčali. I sada, nakon bezbroj godina zajedno, nastavljamo napredovati, čak i dan danas.”

Pjevač ističe važnost svoje uloge supruga, oca i djeda, ističući kako mu je postizanje uspjeha u svakom od ovih područja od velike važnosti. “Moje roditeljstvo je ograničeno na to da imam samo jedno dijete.

Zbog komplikacija s jajnicima moje supruge nismo uspjeli začeti više djece.  Tumor na jajniku zahtijevao je operaciju koja je uspješno riješila problem. Česta putovanja i zahtjevan radni raspored spriječili su me da u potpunosti doživim trenutke roditeljstva onako kako sam trebao.”

Halid je otkrio i šta mu nedostaje u životu: “Mladost mi nedostaje! Čežnja za tim dragim trenucima moje mladosti ostaje u meni postojana. Kad su moji saradnici u pitanju, žudim za prisutnošću mnogih od njih.

Moja generacija nas polako napušta, nemaš sad s kim kafu popiti. Ima tu onih mlađih, ali ne ide da ja budem sa njima.”

Oglasi - Advertisement