Prošlo je pola godine od stravičnog događaja u Gradačcu, gdje je Nermin Sulejmanović (35) lišio života nevjenčanu suprugu Nizame Hećimović (38), ali i Denisa i Džengiza Ondura, oca i sina koje je poznavao.

Nizamina nana, smogla je hrabrosti da do detalja ispriča tragični događaj, ali se prisjetila i svog posljednjeg susreta sa unukom. Kroz suze nana, shrvana tugom, priča kako joj video koji je Sulejmanović objavio na svom profilu svaki dan opsjeda misli.

“Tog dana je cijela porodica bila u stanju bijesa jer su se svi okupili, potpuno zadubljeni u video. Potaknuta radoznalošću, prišla sam i tražila da i sama vidim.

U tom sam trenutku ugledala sam nešto što će mi se zauvijek urezati u sjećanje. Sjedi na klupi, moja Nizama sa vilicom koja joj visi, dok se monstrum raspituje zašto ga je prijavila. Kratko mu je rekla morala sam, a onda joj je pucao u glavu ”

“Samo nekoliko dana prije smrti, stigla je na naš prag u pratnji kćerke. Ispunjena strahom, izgledala je vidno potresena. Znatiželja me natjerala da se raspitam o tome što je smršalai, na šta je otkrila da joj san izmiče zbog zahtjeva majčinstva.

spunjena zebnjom, izgovorila je: “Moram ići.” Zagrlila sam svoju unuku. Stala je na vrata, uzela kćerku u naručje i rekla “hajde moramo da idemo”. Poljubila me je dva puta i otišla. Nisam ni slutila da će to biti naš posljednji susret…”

Oglasi - Advertisement