Bračni par iz Hrvatske, Krunoslava i Franjo Šimpović, prije nekoliko godina, putem novinske objave, donio je odluku da se javno odrekne sina od 45 godina.

Prema njihovim izjavama, njihov sin je četiri godine bio odsutan. Situacija se dodatno pogoršala jer su se i njihovi unuci počeli udaljavati od njih. Kao rezultat toga, odlučili su da svoj plan javnog sramoćenja svog sina putem lokalnih novina sprovedu u djelo tako što su zatražili pomoć poznatog penzionisanog poštara.

“Naša javna izjava je da se odričemo svog sina i njegove žene i da više ne priznajemo njihovo postojanje. Poduzet ćemo sve potrebne mjere da ga zakonski razbaštinimo kao naše dijete.

Dok je bio student, posjedovao je znanje kako da nas omalovažava. Naša vrijednost mu je bila očigledna tek kada mu je bila potrebna novčana pomoć. Stanje se još više pogoršalo nakon njegovog braka. Prve tri godine njihove zajednice, naša snaha se pokazala pokornom, ali je onda krenulo nagore.

Ponašanje mog sina u protekle četiri godine tokom naših telefonskih razgovora sastojalo se isključivo od toga da me vrijeđa. Kada smo muž i ja planirali da ga posjetimo, on se potrudio da ne vidimo naše unuke“, ispričala je majka.

Oglasi - Advertisement