Jelena Karleuša je nedavnom posljednjom objavom na Instagramu izazvala pometnju i šokirala industriju zabave nanišavši određene kolege iz estrade. Jelena, poznata po svojoj otvorenoj prirodi, pokrenula je raspravu o umjetnicima koji, prema njenim riječima, uspjevaju na dostignućima drugih i svoje karijere zasnivaju na temeljima koje su postavili njihovi prethodnici.

Šta mislite o tezgaroškim pjevačima koji izvode naše pjesme i nazivaju te nastupe vlastitim koncertima i uspjehom? Da li je primjereno označiti nekoga kao muzičku zvijezdu ako prvenstveno pjeva tuđe pjesme tokom cijelog koncerta zbog nedostatka vlastitog materijala?

Tu konkretno mislim na koncerte, a ne na manje nastupe. Kada imate velike koncerte, da li prvenstveno izvodite vlastite pjesme ili pjesme drugih izvođača? Da li smatrate da je nepravedno kada neko koristi vaš rad i profitira od vaših pesama, ili smatrate da je to prihvatljivo? Da li biste podržali primjenu zakona koji bi riješio ovo pitanje ili imate drugačiju perspektivu? Iskreno sam zainteresovan da čujem vaše mišljenje. Pogledajte njenu objavu:

Oglasi - Advertisement