Ne samo da je ova maska ​​prikladna za sve tipove kože, već i učinkovito uklanja dlačice s lica te ostavlja kožu glatkom i pedatnom.

Ova je maska ​​svestrana u svojoj sposobnosti da zadovolji širok raspon tipova kože dok istovremeno rješava problem neželjenih dlačica na licu i potiče mek i blistav ten.

Za izradu ove maske potrebne su sljedeće stavke: Za pripremu i nanošenje maske od želatine od rajčice trebat će vam jedan paradajz, želatina u prahu i sirovo mlijeko.

Iscijedite tekućinu iz zrelog paradajza. U čašu dodajte kašićicu soka od paradajza. U smjesu dodajte jednu kašiku želatine u prahu. U ovu smjesu dodajte jednu čajnu kašiku nepasteriziranog mlijeka.

Sve sastojke dobro pomiješajte i u smjesu dodajte malu količinu meda. Nakon temeljitog miješanja sastojaka, maska ​​je sada spremna za nanošenje.

Započnite izdašnim nanošenjem maske na područje lica, pazeći da je debeli sloj ravnomjerno raspoređen.  Pustite da se maska ​​potpuno osuši prije nastavka. Nakon što se osuši, nježno skinite masku s lica.